Το Σεράγεβο είναι η πρωτεύουσα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα ευρωπαϊκή πόλη, με πλούσια ιστορία. Στο Σεράγεβο δολοφονήθηκε  ο Αρχιδούκας της Αυστρο-ουγγρικής αυτοκρατορίας τον Ιούνιο του 1914, γεγονός που αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει...
...ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Είναι επίσης ένας τόπος όπου συνυπήρχαν ειρηνικά για πολλά χρόνια άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών, πριν από το ξέσπασμα και τη σύγκρουση της δεκαετίας του 1990, και αυτές οι διαφορετικές πολιτιστικές επιρροές είναι εμφανείς στα κτίρια, στα εστιατόρια και στ' αξιοθέατα σε όλη την πόλη.
Το Σεράγεβο αποτελεί σήμερα έναν όλο και περισσότερο δημοφιλή τουριστικό προορισμό και μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις, που προσφέρονται για εξερεύνηση. Η εντυπωσιακή ανάκαμψη που γνώρισε το Σεράγεβο μετά τον Γιουγκοσλαβικό πόλεμο 1992-1995 έδωσε στους ανθρώπους μια φρέσκια και αισιόδοξη ματιά στη ζωή. Οι περισσότεροι επισκέπτες που καταφτάνουν στο Σεράγεβο συνήθως έχουν προγραμματίσει την παραμονή τους για μια με δύο ημέρες. Όμως οι περισσότεροι αναβάλλουν την αναχώρησή τους και μένουν περισσότερο στον προορισμό που τους μαγεύει.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Σεράγεβο. Μέσα στα πλακώστρωτα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, θα βρείτε οριεντάλ καταστήματα που δεν υπάρχουν σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.  Το Bas Carsija Bazaar είναι ένα καλό μέρος για ψώνια και σίγουρα το ταξίδι στο Σεράγεβο, δεν θα ήταν πλήρες χωρίς να περάσετε ένα απόγευμα εδώ και στη συνέχεια ν' αναζωογονηθείτε μ' ένα καφεδάκι σε κάποια από τις κοντινές καφετέριες. 
 Η πόλη αποτελεί παράδεισο για τους αγοραστές, οι οποίοι μπορούν να βρουν ατέλειωτα σουβενίρ και βιοτεχνίες να τ' αγοράσουν.  Θα δείτε επίσης πολλά εντυπωσιακά ιστορικά κτίρια της Αυστρο-ουγγρικής εποχής, υπέροχους καθεδρικούς ναούς, εκκλησίες και τζαμιά.



http://coolaristo.blogspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top