Δέκα Χρυσά Βατόμουρα απέσπασε η κωμωδία "Jack and Jill" του ηθοποιού Adam Sandler, στην τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Απριλίου, στο Λος Άντζελες.

Για πρώτη φορά στην 32χρονη ιστορία του Golden Raspberry Foundation, η ίδια ταινία λαμβάνει τόσες κακές διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες: χειρότερη ταινία, χειρότερος α’ και β’ ανδρικός και γυναικείος ρόλος, χειρότερος σκηνοθέτης, χειρότερο σενάριο.



Ο Sandler απέσπασε τα βραβεία χειρότερου α ανδρικού αλλά και α γυναικείου ρόλου, στο "Jack and Jill", όπου ερμηνεύει το διπλό ρόλο του άνδρα και της κυριαρχικής δίδυμης αδελφής του.


Ο Al Pacino που υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία, επικράτησε στην κατηγορία χειρότερου β’ ανδρικού ρόλου, ενώ ο David Spade απέσπασε το βραβείο του χειρότερου β’ γυναικείου ρόλου για το πρόσωπο της Μόνικας.


Οι νικητές των Χρυσών Βατόμουρων σπάνια παρουσιάζονται στην τελετή απονομής. Ωστόσο πριν από δύο χρόνια, η Sandra Bullock είχε προκαλέσει αίσθηση όταν πήγε να πάρει το βραβείο της την παραμονή της βράβευσής της στην τελετή των Οσκαρ.

Η ηθοποιός Halle Berry, το 2005, είχε επίσης παραλάβει με χιούμορ το δικό της βραβείο.

Τα Χρυσά Βατόμουρα γενικά απονέμονται την παραμονή της τελετής των Οσκαρ. Ωστόσο για πρώτη φορά φέτος η βραδιά, η οποία καθιερώθηκε ως σατιρικό αντίβαρο στα Οσκαρ, πραγματοποιήθηκε την Πρωταπριλιά.

Οι βραβευθέντες επιλέγονται από 657 αμερικανούς και ξένους εκλογείς, και λαμβάνουν ως βραβείο ένα βατόμουρο που έχει το μέγεθος της μπάλας του γκολφ που είναι τοποθετημένη πάνω σε μπομπίνα ταινίας Super 8. Το βραβείο είναι βαμμένο ολόχρυσο και έχει αξία 5 δολαρίων.

Πέρυσι την τιμητική της είχε η ταινία "The Last Airbende" (Ο τελευταίος μαχητής του ανέμου), η οποία πάτωσε θριαμβευτικά αλλά και το "Sex and the City 2".

Αναλυτικά οι νικητές των Χρυσών Βατόμουρων:


Χειρότερη ταινία: "Jack and Jill"
Χειρότερος α’ ανδρικός ρόλος: Adam Sandler ("Jack and Jill", "Mytho")
Χειρότερος α’ γυναικείος ρόλος: Adam Sandler ("Jack and Jill")
Χειρότερος β’ γυναικείος ρόλος: David Spade ("Jack and Jill")
Χειρότερος β’ ανδρικός ρόλος: Al Pacino ("Jack and Jill")
Χειρότερo καστ: όλοι οι ηθοποιοί του "Jack and Jill"
Χειρότερος σκηνοθέτης: Dennis Dugan ("Jack and Jill")
Χειρότερη σειρά ή remake : "Jack and Jill", remake του "Glen & Glenda" του Ed Woods
Χειρότερο ζευγάρι στην οθόνη: Adam Sandler – Katie Holmes/Al Pacino ή Adam Sandler και Adam Sandler ("Jack and Jill")
Χειρότερο σενάριο: Steve Koren και Adam Sanler ("Jack and Jill")

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top