Τσίπρας: Συνεργασία με τις δυνάμεις της Αριστεράς για την ανατροπή του μνημονίου

Από τη Θράκη όπου περιοδεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επανέλαβε την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις δυνάμεις της Αριστεράς και μόνο, για την ανατροπή του μνημονίου.


«Θα ήθελα να επαναλάβω την ξεκάθαρη τοποθέτησή μας, για να την εμπεδώσουν. Αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε, προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά, για προγραμματική σύγκλιση και κυβέρνηση συνεργασίας των δυνάμεων της Αριστεράς που θα ανατρέψει το μνημόνιο. Δεν υπάρχει δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης προεκλογικά, εκλογικά και μετεκλογικά με δυνάμεις που έχουμε διαμετρικά αντίθετες απόψεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε δε πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές 2012, «τόσο τα παπαγαλάκια της διαπλοκής και τα κόμματα του μνημονίου θα ξεδιπλώνουν τον πανικό τους, επειδή φοβούνται τη μεγάλη ανατροπή και τη μαζική στήριξη του λαού μας στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ», για να προσθέσει στη συνέχεια ότι ανάπτυξη δεν γίνεται με το μνημόνιο της χρεοκοπίας που έχουν υπογράψει Βενιζέλος και Σαμαράς.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα απευθυνθεί στις δυνάμεις της Αριστεράς και ακόμη κι αν δεν συγκεντρώσει τη δεδηλωμένη, θα αξιοποιήσει τη δυνατότητα που δίνει το Σύνταγμα, διεκδικώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς να λάβει την πλειοψηφία της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου για να καταγγείλει την δανειακή σύμβαση και να «ακυρώσει το μνημόνιο της καταστροφής».

«Ο δρόμος της ανάπτυξης είναι της συνοχής, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής και δεν μπορεί να επιτευχθεί ακολουθώντας το μνημόνιο της χρεοκοπίας», είπε με έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό που φοβούνται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι είπε, ότι το βράδυ των εκλογών «δεν θα έχουν 151 βουλευτές και δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν το έργο της κατεδάφισης της χώρας που έχουν υπογράψει στο χαρτί που τους έδωσε η Μέρκελ. Η 6η του Μάη θα είναι μέρα ορόσημο, μέρα ανατροπής, μέρα ελπίδας για τον ελληνικό λαό» κατέληξε.

Αρχικά ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε την αγορά της Αλεξανδρούπολης και λίγο αργότερα την Κομοτηνή, όπου συνομίλησε με πολίτες.

newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top