Φτηνό αρνί απευθείας στους καταναλωτές μοιράζουν από χθες μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη...



οι κτηνοτρόφοι στην Κρήτη και τη Θράκη. Στο δρόμο που χάραξε η πατάτα, οι κτηνοτρόφοι βρήκαν τρόπο να μπουν και αυτοί στη μάχη κατάργησης των μεσαζόντων και να μοιράσουν στους καταναλωτές τον πασχαλινό οβελία σε τιμή από 6,80 ευρώ.



Ωστόσο, το «κίνημα του αρνιού» σε ολόκληρη την Ελλάδα, που είχε αρχίσει να κάνει δειλά βήματα για διάθεση αμνοεριφίων σε τιμές παραγωγού, «πάγωσε», λόγω αντιδράσεων από κρατικούς φορείς.



Όπως λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, «δεχτήκαμε εκφοβισμό για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγαλοπαραγόντων. Έτσι, το κίνημα του φτηνού αρνιού δεν προχώρησε».



Ο ίδιος προσθέτει ότι η διανομή αμνοεριφίων πραγματοποιείται μόνο σε λίγες περιπτώσεις. Στην Κρήτη, οι κτηνοτρόφοι Ανωγείων εξασφάλισαν το φτηνοί αρνί για το πασχαλινό τραπέζι των καταναλωτών προχωρώντας σε συμφωνία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, η οποία τους παραχώρησε το κρεοπωλείο της. Έτσι, από χθες το πρωί, επί της λεωφόρου 62 Μαρτύρων, ξεκίνησαν να μοιράζονται τα 1.300 αμνοερίφια κατόπιν παραγγελίας, ενώ μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη που είναι η τελευταία ημέρα της «μοιρασιάς» θα δοθούν και άλλα 200 σε όποιον προλάβει. Στη διάθεση αρνιών και κατσικιών προς τους καταναλωτές προχωρά ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αμνός Θρακών. Ήδη έχουν σφαχθεί 500 αρνιά και κατσίκια, ενώ οι παραγγελίες των καταναλωτών έχουν ξεπεράσει τις 250. Η τιμή έχει οριστεί για 7,5 ευρώ το κιλό για το αρνί και 8 ευρώ το κιλό για το κατσίκι.



«Όλα γίνονται νόμιμα. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη διάθεση και την ποιότητα των κρεάτων», δήλωσε στον «Ελεύθερο Τύπο» ο εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού Χρήστος Παρασχούδης. Όπως πρόσθεσε, στόχος των κτηνοτρόφων είναι να διαθέσουν στην αγορά έως 3.000 αμνοερίφια.




real

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top