Τον Ιανουάριο η Zynga Poker ανακοίνωσε δημόσια πως θέλει να ερευνήσει και άλλες δυνατότητες και χθες η Zynga Inc ανακοίνωσε την δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας η οποία θα είναι διαθέσιμη στο Zynga.com ενώ παράλληλα διαχωρίστηκε από το Facebook.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Zynga Inc. παρουσίασε την Πέμπτη το "Project Z" προσφέροντας στους παίχτες της τα αγαπημένα τους παιχνίδια από το δικό της site και όχι από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook.
Η εταιρεία που έχει ως έδρα το San Fransisco και εκατομμύρια παίχτες παγκοσμίως που στηρίζουν φανατικά παιχνίδια όπως: Zynga Poker, Words with Friends, CastleVille και CityVille, ανακοίνωσε πως θα επιτρέψει στους χρήστες της να παίξουν τα πέντε πιο δημοφιλή παιχνίδια σε έκδοση beta από τις αρχές Μαρτίου στο δικό της site.
Το Reuters ανακοίνωσε πως αυτή είναι η μεγαλύτερη κίνηση της εταιρείας για να διαχωριστεί από το Facebook το οποίο προσφέρει στην εταιρεία το 90% των εσόδων της. Το περασμένο έτος ή εταιρεία πρόσφερε το 12% των εσόδων της στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Οι αναλυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις και εκτιμούν πως η αποχώρηση της Zynga από το Facebook το πιθανότερο είναι πως θα οδηγήσει τα μέλη του Facebook να περνούν λιγότερη ώρα στο site.
O Manuel Bronstein, γενικός διευθυντής της Zynga.com, δήλωσε στο Reuters πως το καινούριο site δεν έχει καμία πρόθεση να αποτραβήξει τους χρήστες του Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα επέτρεπε στους χρήστες να ξεχωρίσουν τα προσωπικά τους προφίλ από τα παιχνίδια.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters ο Bronstein είπε μεταξύ άλλων: «Εάν ο κόσμος θέλει να παίξει στο Facebook, στο κινητό ή στο διαδίκτυο θέλω να συνδεθούν όλοι με την Zynga. Δεν γίνεται όλοι να έχουν έναν μοναδικό προορισμό».
Όσοι θα παίζουν στο Zynga.com θα έχουν και πάλι την δυνατότητα να συνεχίσουν το παιχνίδι τους στο Facebook.
Οι υπηρεσίες θα είναι διαθέσιμες στο κοινό από τον Μάρτιο και οι παίχτες θα μπορούν να λάβουν πληροφορίες για το πώς παίζεται το κάθε παιχνίδι ενώ θα μπορούν και πάλι να κάνουν live chat.
Οι μετοχές της Zynga εκτινάχθηκαν 10% μετά την ανακοίνωση φτάνοντας τα $14,48. 


http://www.pokerlobby.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top