Καμία σχέση η προηγούμενη εβδομάδα με αυτήν που διανύουμε. Από τα μάλλον "ανιαρά" φιλικά των Εθνικών ομάδων περνάμε πλέον σε μια εβδομάδα Ευρωπαϊκής δράσης επιπέδου Champions και Europa League.
H αρχή γίνεται σήμερα με την Άρσεναλ να προσπαθεί να κάνει το αδύνατο, δύνατο ξεπερνώντας το εμπόδιο (και το 4-0) της Μίλαν αλλά και με μια "σφιχτή" αναμέτρηση μεταξύ Μπενφίκα και Ζενίτ. Ας δούμε τι έχουμε:

Aρσεναλ - Μίλαν
Σκέφτομαι και ξανασκέφτομαι τον συγκεκριμένο αγώνα και κάθε φορά το ίδιο πράγμα μου έρχεται στο μυαλό. Είναι εκείνη η διαφήμιση της Coca Cola zero στην οποία ένας τυπάκος οδηγεί την αλήτική του κουρσάρα ώσπου ξαφνικά στην μέση του πουθενα το "μοτόρι" παραδίδει πνέυμα αφήνωντας τον με ένα μπουκάλι του εν λόγω αναψυκτικού στο χέρι να αγναντεύει το άπειρο. Για να μην τα πολυλογώ, καθώς το πιθανότερο είναι να έχετε δει την διαφήμιση, με μερικές τζούρες από την coce, έχει εμφανιστεί από το πουθενα ένα άλλο αυτοκίνητο, δύο αιθέριες υπάρξεις εμφανίζονται (η μία μάλιστα είχε κάνει και γκαραζιέρισα και κουβαλάει πάντα μαζί της την εργαλειοθήκη της) και τέλος πάντων πέφτουν με τα μούτρα να φτιάξουν το αυτοκίνητο του τυπάκου. Στην οθόνη επίσης εμφανίζονται και οι πιθανότητες επαλήθευσης όλων αυτών των γεγονότων.
"Ηλίου φαεινότερος" ο παραλληλισμός. Το "μοτόρι" που παρέδωσε πνεύμα είναι η Άρσεναλ. Ο τυπάκος που μένει σαστισμένος είναι ο Arsene Wenger και οι δύο αιθέριες υπάρξεις, το θαύμα που περιμένει σήμερα ο Wenger για να περάσει η ομάδα του στα προημητελικά του Champions League.
Πού μπορεί όμως να στηριχτεί η ομάδα του Λονδίνου για να καταφέρει αυτό το θαύμα; Σίγουρα οι τελευταίες εμφανίσεις της είναι ένα στοιχείο απ' όπου μπορεί να πάρει κουράγιο. Νίκη με 5-2 εντός έδρας επί της Τότεναμ πριν δύο εβδομάδες, νέα νίκη με 1-2 εκτός έδρας επί της Λίβερπουλ, οι οποίες μάλιστα ήταν και ανατροπές.
Στον Robin van Persie. Με 31 γκολ στο ενεργητικό του φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, ο "ιπτάμενος Ολλανδός" είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των Λονδρέζων και ο μόνος ίσως που μπορεί να πάρει στις πλάτες του την ομάδα και να την οδηγήσει σε μία επική ανατροπή.
Στον παράγοντα έδρα. Δεκατρία ματς αήττητη η Άρσεναλ στο Emirates. Άλλο αυτό και άλλο να κερδίσει με 4-0 θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο... αλλά όπως και να το κάνουμε όταν παίζεις μπροστά στον κόσμο σου είναι διαφορετικά.
Και ερχόμαστε στην ομάδα του Massimiliano Allegri. Με παρακαταθήκη το 4-0 του πρώτου γύρου το έργο της Μίλαν είναι απλό. Απλά θα κάνει αυτό που οι Ιταλικές ομάδες ξέρουν να κάνουν καλά. Θα προσπαθήσει να κοντρολάρει τον ρυθμό και θα προσέξει τα νώτα της. Και αν στην πορεία εκμεταλλευτεί κάποια αντεπίθεση και πετύχει και γκολ τότε όλα θα έχουν τελειώσει.
Με φόρα από μια άλλη τεσσάρα θα ταξιδεψουν οι φιλοξενούμενοι -αυτήν επί του Παλέρμο το Σάββατο που μας πέρασε- ματς στο οποίο ο Zlatan Ibrahimovic πέτυχε χατ-τρικ ενώ ήταν και ο παίκτης που είχε δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα στους αμυντικούς της Άρσεναλ στο πρώτο ματς.
Μοναδικός εχθρός της Μίλαν σήμερα ο εφησυχασμός, αλλά αν πιστέψουμε τις δηλώσεις του Allegri αλλά και του goalkeeper Christian Abbiati το μήκος κύματος των οποίων ήταν..." τίποτα δεν έχει τελειώσει, έχουμε το πλεονέκτημα αλλά πρέπει να παλέψουμε μέχρι τέλους ", και διάφορα άλλα τέτοια, μάλλον δεν θα κάνει την εμφάνιση του στο στρατόπεδο των Rossoneri.
Στα καθαρά αγωνιστικά οι Mikel Arteta, Abou Diaby, Aaron Ramsey και Yossi Benayoun δεν θα είναι στην διάθεση του Arsene Wenger ενώ αμφίβολος είναι ο και Kieran Gibbs, στον αντίποδα εκτός αποστολής για τους φιλοξενούμενους έμειναν οι Clarence Seedorf, Kevin-Prince Boateng, Alexandre Pato και ο τιμωρημένος Massimo Ambrosini.
Στοιχηματικά βγαίνουν ορισμένες επιλογές. Όπως ας πούμε ο άσσος, που την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν στο 2.00. Μπορεί να μην μπορέσει να καλύψει την διαφορά των γκολ η Άρσεναλ αλλά είναι ικανή να πάρει την νίκη. Σχετικά "ασφαλής" επιλογή δείχνει να είναι και το Goal/Goal (1.45) καθώς αναπόφευκτα οι γηπεδούχοι θα αφήσουν κενά στην άμυνα, προσπαθώντας να σκοράρουν όσο το δυνατόν περισσότερα και ο Ibrahimovic θα παραμονεύει. Στην ίδια λογική τύχη έχει και το Over 2.5 στο λίγο υψηλότερο 1.60. Σκεφτείτε το, ρίξτε και καμιά ματιά στο τι γράφεται από δω κι' από 'κει σε internet, εφημερίδες κ.τ.λ. και αποφασίστε. Και αν πάλι δεν καταλήξετε πουθενά μπορείτε απλά να το απολαύσετε...

Μπενφίκα - Ζενίτ
Αντίθετα με το προηγούμενο ζευγάρι το 3-2 του πρώτου αγώνα στην Αγία Πετρούπολη αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς μεταξύ Ζενίτ και Μπενφίκα.
Οι γηπεδούχοι αγνοούν την νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς στο εγχώριο πρωτάθλημα ενώ στο τελευταίο τους ματς ηττήθηκαν εντός έδρας από την Πόρτο με 2-3, αποτέλεσμα που τους άφησε τρεις βαθμούς πίσω από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. "Ευρωπαϊκά" πάντως τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα καθώς έχουν ηττηθεί μόνο μία φορά σε δεκαεννέα εντός έδρας ματς με τα δεκαπέντε από αυτά να είναι νικηφόρα. Ο προπονητής της Μπενφίκα Jorge Jesus δεν θα έχει στην διάθεση του τον τραυματία Ezequiel Garay και τον τιμωρημένο Pablo Aimar.
Οι φιλοξενούμενοι αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας το Σάββατο που μας πέρασε, αποτέλεσμα που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +6 από την δεύτερη ΤΣΣΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν και το πρώτο ματς μετά από την τρίμηνη χειμερινή διακοπή πράγμα που σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα παρουσιαστούν λογικά καλύτεροι από το ματς του πρώτου γύρου. Ο Luciano Spalletti δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Πορτογάλο μέσο Danny, ούτε στον προσφάτως αποκτηθέντα Andrei Arshavin ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Αμφίβολος είναι ο Alexander Bukharov ενώ κάτω από τα δοκάρια επιστρέφει ο Vyacheslav Malafeev.
Στοιχηματικά αξίζει το Over 2.5 στο 1.65 καθώς Μπενφίκα και Ζενίτ είναι φύση επιθετικές ομάδες (αποδείχτηκε και στο πρώτο παιχνίδι) και λογικά θα έχει γκολ το ματς. Ένα άλλο στοίχημα το οποίο νομίζω έχει τύχη είναι η πρόκριση της Ζενίτ. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος να έχει σίγουρα θετικό αντίκτυπο στην ομάδα και αν περιορίσουν τον Νο1 κίνδυνο της Μπενφίκα που ακούει στο όνομα Oscar Cardozo μπορούν να περάσουν στην επόμενη φάση. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) είναι διαθέσιμο μόνο για τους ιντερνετικούς και πληρώνει γύρω στο 2.20.


http://neverbetalone.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top