Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στον κόσμο με 10 εκατ. ευρώ μισθό ετησίως σύμφωνα με το περιοδικό Football Finance. Στη λίστα ακολουθούν Γκουαρδιόλα και Χίντινκ.

Το πορτογαλικό περιοδικό Football Finance που ειδικεύεται στα οικονομικά θέματα του ποδοσφαίρου εξέδωσε τη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους προπονητές στον κόσμο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο βρίσκεται στην πρώτη θέση με ετήσιες απολαβές 10 εκατ. ευρώ στη Ρεάλ, ενώ τον ακολουθούν Πεπ Γκουαρδιόλα και Γκους Χίντινκ με μισθό 7,5 εκατ. ευρώ σε Μπαρτσελόνα και Ανζί αντίστοιχα.

Με τον Φάμπιο Καπέλο να έχει παραιτηθεί από τον πάγκο της Αγγλίας πιο ακριβοπληρωμένος ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ο Ότμαρ Χίτσφελντ, με την ελβετική ομοσπονδία να τον πληρώνει 2,6 εκατ. ευρώ τον χρόνο, περισσότερα από όσα παίρνει τόσο ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε στην Ισπανία (2,1 εκατ. ευρώ) και ο Γιόακιμ Λεβ στην Γερμανία (2,4 εκατ. ευρώ)! Από τη λίστα λείπει φυσικά και το όνομα του Βίλας Μπόας, που απολύθηκε από την Τσέλσι, ενώ στους πρώτους 30 περιλαμβάνονται 4 ομοσπονδιακοί τεχνικοί, ο Ντιέγκο Μαραντόνα στην Αλ Γουάσλ και τεχνικοί 9 αγγλικών, 4 βραζιλιάνικων, 3 ισπανικών, 3 ιταλικών, 2 γερμανικών, 2 ρωσικών και 1 γαλλικής.

Πηγή: www.gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top