Τα σενάρια περί παραμονής του Λουκά Παπαδήμου στην πολιτική ζωή του τόπου, και μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως μεταβατικού πρωθυπουργού, αποτελούν…αγαπημένη συνήθεια για τα ΜΜΕ.

Η επικρατέστερη εκδοχή που είχε ακουστεί μέχρι σήμερα, ήθελε τον άλλοτε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να ηγείται μιας νέας κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές, εφόσον δεν προκύψει από τις κάλπες αυτοδυναμία.

Ή, το… ακόμη πιο προχωρημένο, να ηγηθεί κόμματος στο οποίο θα συμμετείχαν στελέχη από το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, όπου ανήκε άλλωστε και ο ίδιος, όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιώργος Φλωρίδης.

Σήμερα, η «Real News», προσθέτει στα παραπάνω σενάρια ακόμη ένα: Να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος εκείνος ο οποίος θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, το 2015. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, στενοί συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου διατυπώνουν την εκτίμηση ότι «ως πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει ανάγκη το άνοιγμα στον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο τον οποίο εκφράζει ο νυν πρωθυπουργός».

Το σενάριο περί υποψηφιότητας του Λουκά Παπαδήμου για την Προεδρία της Δημοκρατίας έχει και έναν ιστορικό σύμμαχο: Από το 1995 μέχρι και σήμερα, το κόμμα το οποίο ασκεί την εξουσία επιλέγει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προσωπικότητα που να προέρχεται από τον αντίπαλο ιδεολογικό και πολιτικό χώρο.

Το 1995, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ψήφισε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κεντροδεξιό Κωστή Στεφανόπουλο, όπως έκανε με τον Αχαιό πολιτικό το 2000 και ο Κώστας Σημίτης. Ενώ, το 2005, η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή πρότεινε για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top