Μέχρι και δύο δισεκατομμύρια δολάρια μπορεί να πληρώσει ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπερκ μετά την είσοδο της επιχείρησής του στο Χρηματιστήριο επειδή κατέχει μεγάλο αριθμό μετοχών και σκοπεύει να ασκήσει τα δικαιώματα....




επ’αυτών, αναφέρουν οι New York Times. Από την άσκηση των δικαιωμάτων ο Ζάκερμπεργκ εκτιμάται ότι μπορεί να αποκομίσει μέχρι και πέντε δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τους αμερικανικούς νόμους τα δικαιώματα αυτά φορολογούνται με μέγιστο συντελεστή 35% σαν κανονική αποζημίωση οπότε ο Ζάκερμπεργκ θα κληθεί να πληρώσει 1,5 δισ. σε ομοσπονδιακούς φόρους και άλλα 500 εκατομμύρια σε φόρους για την πολιτεία της Καλιφόρνια.

Το ποσό μπορεί να το καλύψει από την πώληση μέρους των μετοχών που κατέχει.

Σε κάθε περίπτωση είναι το μεγαλύτερο τίμημα που έχει καταβάλει ποτέ ιδιώτης για παρόμοιες δραστηριότητες.

Ωστόσο μία σειρά ευνοϊκών διατάξεων θα του επιτρέψουν να έχει ακόμα και επιστροφές για τα προηγούμενα έτη και κάποιες απαλλαγές για το μέλλον.

Το κέρδος θα είναι μεγάλο και για την επιχείρηση αφού ο φόρος του Ζάκερμπερκ και άλλων στελεχών θα αφαιρεθεί από το ποσό που θα καταβάλλει η επιχείρηση στο μέλλον και έτσι θα μειωθούν οι φόροι του Facebook. Η προσωπική περιουσία του Ζάκερμπερκ υπολογίζεται σε 23 δισεκατομμύρια δολάρια.

1 σχόλια:

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top