Oι αναγνώστες του περιοδικού Comic Heroes ψήφισαν τον Batman, το "άλλο πρόσωπο" του δισεκατομμυριούχου Μπρους Γουέιν, ως τον κορυφαίο ήρωα κόμικ, μπροστά από τον δεύτερο SpiderMan και τον τρίτο Superman.

Το περιοδικό δεν είναι το πρώτο που κατατάσσει τους ήρωες κόμικ από όλο τον κόσμο: Το 2008 το περιοδικό Empire είχε κατατάξει τον Superman στην κορυφή, ενώ ακολουθούσε ο Batman και ο John Constantine, ο εξορκιστής που δημιούργησε ο Alan Moore ενώ ο Man of Steel ήρθε πρώτος στη λίστα της IGN.

Όπως δήλωσε ο εκδότης του περιοδικού Comic Heroes, Τζες Μπίγκχαμ, δεν ήταν έκπληξη ότι ο Batman, ο ήρωας που δημιούργησαν το 1939 ο Μπομπ Κέιν και ο Μπιλ Φίνγκερ, κατέλαβε τη πρώτη θέση, γιατί «πολύ απλά, είναι ο πιο cool και ο πιο ενδιαφέρων υπερήρωας που δημιουργήθηκε ποτέ». Μάλιστα, όπως τόνισε ο Μπίγκχαμ, έχει και μπάτλερ.

Ο Batman «δεν έχει υπερδυνάμεις. Στηρίζεται στο μυαλό του, το πνεύμα του και τις σωματικές ικανότητες του. Είναι σκοτεινός, συγκρουόμενος και τραγικός χαρακτήρας, αλλά ποτέ λιγότερος από τον καλύτερο από εμάς. Έχει το καλύτερο κοστούμι και τα καλύτερα gadgets," δήλωσε ο συντάκτης για τον χαρακτήρα του Batman και συνέχισε λέγοντας ότι " Οι απατεώνες με τους οποίους τα βάζει αποτελούν την πιο τρομακτική και αλλόκοτη συλλογή κακοποιών που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία των κόμικ. Τέλος, αποτελεί μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα και γι αυτό το λόγο ταιριάζει σχεδόν σε κάθε ιστορία, και επαναδιατυπώνεται εύκολα από συγγραφείς και καλλιτέχνες που δημιουργούν ιστορίες βασισμένοι στη περσόνα του."

Το top 10 των ηρώων κόμικ όλων των εποχών, σύμφωνα με τη ψηφορφορία του περιοδικού, είναι το εξής:

1. Batman
2. Spider-Man
3. Superman
4. Wolverine
5. Judge Dredd
6. Tintin
7. Captain America
8. Wonder Woman
9. The Spirit
10. The Thing




Πηγή: Guardian 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top