Κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας γίνεται η μεγαλύτερη γιορτή του πόκερ: το World Series of Poker που έχει ήδη συμπληρώσει 4 δεκαετίες ζωής και είναι ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος θεσμός στο χώρο.


Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες παίκτες συγκεντρώνονται στην …πόλη της αμαρτίας και δίνουν επικές μάχες στα τραπέζια του καζίνο Bellagio επί σχεδόν δύο μήνες, διεκδικώντας έπαθλα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων . Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει καθιερωθεί να γίνονται και μικρά φιλανθρωπικά τουρνουά στην ίδια περίοδο – πράγμα καθόλου περίεργο αν αναλογιστεί κανείς τα ποσά που αλλάζουν χέρια πάνω από την τσόχα εκείνες ειδικά τις μέρες.

Μέχρι εδώ όλα ακούγονται λογικά, όμως για φέτος έχει προγραμματιστεί μια φιλανθρωπική διοργάνωση για γερά …πορτοφόλια! Ο λόγος για το ακριβότερο τουρνουά πόκερ που έχει διεξαχθεί ποτέ στον κόσμο , το Big One for One Drop!

Το πολυπόθητο εισιτήριο για μια θέση στο τουρνουά αυτό κοστίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, 1 εκατομμύριο δολάρια! Και το κυριότερο, 22 άνθρωποι έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή!

Όπως μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς, πρόκειται για μερικούς από τους σημαντικότερους παίκτες πόκερ, με τη λίστα να περιλαμβάνει ονόματα όπως των Patrik Antonius, Gus Hansen, Daniel Negreanu, Johnny Chan, Tom "durrrr" Dwan, Jonathan Duhamel, Τony G και Bertrand "ElkY" Grospellier.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η διοργάνωση ενός τέτοιου τουρνουά είναι πρόκληση –ειδικά στις δύσκολες οικονομικά εποχές που περνάει (και) η Αμερική. Εντούτοις, ο σκοπός είναι ιερός, αφού θα συγκεντρωθούν χρήματα ώστε τριτοκοσμικές χώρες να αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρό, πόσιμο νερό…

PokerLobby.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top