Στο εδώλιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου μπορεί να οδηγηθεί η Ελλάδα κατηγορούμενη για παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας εξαιτίας του χαρατσιού στα ακίνητα.
Με αφορμή την...
έκδοση της εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών “για την εφαρμογή του άρθρου 53 του νόμου 4021/2011, περί έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών”, ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής ζητά, με ερώτησή του, την άμεση παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, αφού, όπως υποστηρίζει, με το μέτρο αυτό παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία. Επικαλείται, μάλιστα, τις δηλώσεις που είχε κάνει προ ημερών ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας, Γ. Ότινγκερ.
Ταυτόχρονα, ο κ.Χουντής καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εμποδίσει την “παράνομη και καταχρηστική” διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στους καταναλωτές αυτούς που καταβάλλουν το αντίτιμο του λογαριασμού για την κατανάλωση ρεύματος αλλά όχι το φόρο. Ζητά, επίσης, να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής των φόρων που, με “παράνομες διαδικασίες και υπό απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης”, ήδη έχουν καταβληθεί από κάποιους καταναλωτές. 

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top