Υπάρχουν πολλών ειδών παίκτες πόκερ. Χονδρικά μπορούμε να του μοιράσουμε σε επαγγελματίες, σε ανθρώπους που προσπαθούν να μάθουν το παιχνίδι και να εξελίξουν τη στρατηγική σου και σε αυτούς που παίζουν κάθε Πρωτοχρονιά, για το καλό του χρόνου.


Αυτοί οι τελευταίοι είναι και ο αγαπημένος στόχος όλων όσων γνωρίζουν έστω και λίγο πόκερ: κατά κανόνα κάνουν μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη και χάνουν πολλά χρήματα.

Μάθε ποια λάθη να αποφεύγεις, για να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά πραγματικά «με το καλό»!

Λάθος Νο 1:Βαριούνται γρήγορα και παίζουν όλα τα φύλλα που πέφτουν στα χέρια τους. Στην τηλεόραση θα δεις τους επαγγελματίες να παίζουν συχνά με διάφορα φύλλα, όμως αυτοί ….ξέρουν τι κάνουν! Σε χαμηλότερο επίπεδο, προσπάθησε να παίζεις μόνο τους καλύτερους συνδυασμούς που θα πιάσεις.
Λάθος Νο 2: «Έχω πάνω μου 20/50/100 ευρώ, θα τα παίξω». Αν δεν έχεις χρήματα να αγοράσεις τις επόμενες μάρκες που (λογικά) θα χρειαστείς, καλύτερα μείνε απέξω σε ένα παιχνίδι μετρητών. Όσο φιλικό και αν είναι το παιχνίδι. Οι παίκτες που θα αγοράσουν περισσότερες μάρκες θα έχουν τη δυνατότητα να σε «εκφοβίσουν» με μεγάλα πονταρίσματα και θα σε αναγκάζουν να πετάς τα φύλλα σου συχνά.
Λάθος Νο 3: Οι συναισθηματισμοί στο τραπέζι. Οι ατυχίες θα συμβούν, αυτό είναι αναπόφευκτο. Αρκετές φορές μπορεί να αντιμετωπίσεις ενοχλητικότατους αντιπάλους. Συνήθισέ το και μην αφήσεις τα συναισθήματά σου να κυριεύσουν τη σκέψη σου στο τραπέζι.

Λάθος Νο 4: Αδιαφορία για την απόδοση του pot (pot odds). Τα pot odds είναι ένα αρκετά μεγάλο θέμα μόνα τους, όμως χονδρικά, έχε στο μυαλό σου ότι αν ποντάρεις 10 φορές το ποσό που βρίσκεται ήδη στη μέση και το φύλλο σου αποκαλύπτεις και δεν δίνεις λόγο σε κανέναν να σε πληρώσει, εκτός αν κρατάει κάτι πάρα πολύ δυνατό –και πιθανά, πιο δυνατό από αυτό που κρατάς εσύ. Αντίθετα, αν ποντάρεις το 1/10 των χρημάτων που είναι ήδη στη μέση θα σε ακολουθήσουν όλοι (ή οι περισσότεροι) και έχοντας πολλούς αντιπάλους, έχεις περισσότερες πιθανότητες να χάσεις. Το ποντάρισμα είναι ένα εργαλείο που θέλει προσοχή!

Λάθος Νο 5: Μην το κάνεις όπως στην τηλεόραση! Ισχύει, ότι τα τραπέζια που βλέπουμε στην τηλεόραση προσφέρουν θέαμα και διασκέδαση και είναι συχνά πολύ εντυπωσιακά. Εν τούτοις, δεν είναι ακριβώς «εκπαιδευτικά», με την έννοια ότι δείχνουν επαγγελματίες, ή πολύ καλούς παίκτες να παίζουν τεράστια χρηματικά ποσά. Η ικανότητα στο πόκερ δεν είναι να κερδίσεις με 7-2 (ακόμα κι αν αυτό κάνει μια εξαιρετική ιστορία για την παρέα), αλλά να μπορείς να προσαρμοστείς ανά πάσα στιγμή στις συνθήκες του τραπεζιού που παίζεις και στους αντιπάλους σου.

Λάθος Νο 6: Το τυχερό σακάκι/κάθισμα/φύλλο και λοιπές προλήψεις. Είναι αλήθεια ότι το παιχνίδι εμπεριέχει τύχη. Η τύχη όμως δεν κρατάει για πάντα. Παίξε το καλύτερο σου παιχνίδι, πάρε ορθολογιστικά τις αποφάσεις σου και στο τέλος θα ανταμειφτείς.

Λάθος Νο 7: Χρώμα, το άπιαστο. Τα ομόχρωμα αρχικά φύλλα είναι πάντα ένα συμπαθητικό χέρι για να ξεκινήσουμε την παρτίδα μας. Πολλοί αρχάριοι παίχτες παίζουν πάντοτε τα ομόχρωμα φύλλα τους, όσο μικρά κι αν είναι, με την ελπίδα ότι θα κάνουν χρώμα. Όμως οι στατιστικές λέμε ότι με 2 ομόχρωμα φύλλα στο χέρι έχουμε μόλις 6,5% πιθανότητα να κάνουμε χρώμα μέχρι και το river. Ακόμα κι αν το κάνουμε, 1 στις 3 φορές περίπου θα χάσουμε από φουλ. Γι αυτό δεν πρέπει ούτε να υπερεκτιμάς τα φύλλα σου, αλλά ούτε να ξεχνάς να παρακολουθείς πως παίζουν οι αντίπαλοί σου.

Ακούγεται πολύ περίπλοκο; Στην πραγματικότητα δεν είναι. Κι αν τα μαθηματικά είναι αναπόσπαστο κομμάτι του παιχνιδιού, δεν θα χρειαστείς κομπιουτεράκι για να απολαύσεις το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σου. Θυμήσου να το διασκεδάζεις υπεύθυνα, να μην παίζεις χρήματα που δεν αντέχεις να χάσεις και φυσικά να παίζεις με καθαρό κεφάλι.

Περισσότερες συμβουλές για το πόκερ μπορείτε να βρείτε στη σχετική κατηγορία του PokerLobby.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top