Πολλοί εργαζόμενοι, με τα λεφτά που τους περισσεύουν από το μισθό αφού πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, προχωράνε σε αγορές αντικειμένων που δεν είναι απαραίτητα.
Τα αντικείμενα αυτά μπορεί να σχετίζονται είτε με διάφορα χόμπι, είτε να πρόκειται για όνειρα που είχαν όταν ήταν παιδιά και τώρα προσπαθούν να αποκτήσουν. Για ένα αυτοκίνητο ή κάποιο σκάφος πολλοί συγκεντρώνουν χρήματα ώστε κάποια στιγμή να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μια τέτοια αγορά.





Αντίστοιχα «παιχνίδια» αφορούν και τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου αυτού. Βέβαια γι' αυτούς η απόκτηση τέτοιων μη-απαραίτητων αντικειμένων δεν χρειάζεται να παραμείνει για πολύ όνειρο απραγματοποίητο μιας και οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διαθέτουν, συγκεντρώνουν ποσά με επαρκή μηδενικά στο τέλος ώστε να μπορούν να αποκτήσουν κάθε είδους «παιχνίδι».

Ακολουθεί λίστα με επιλεγμένα «παιχνίδια» δισεκατομμυριούχων:

Paul Allen




Αν και το όνομα του μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό, ο Paul Allen ήταν ο συνιδρυτής της Microsoft μαζί με τον Bill Gates. Το 2000 εγκατέλειψε την εταιρία. Η περιουσία του αγγίζει τα 13 δισεκατομμύρια δολάρια, μερικά εκ των οποίων χρησιμοποίησε για να αγοράσει το πολυτελές σκάφος του με το όνομα «Octopus» (χταπόδι) που κόστισε 200 εκατομμύρια! Το μήκος του ξεπερνά τα 121 μέτρα σε μήκος και είναι εξοπλισμένο με γήπεδο μπάσκετ και δύο θέσεις προσγείωσης και απογείωσης ελικοπτέρων!

Phil Ruffin



Ζει στο Λας Βέγκας και το όνομα του βρίσκεται στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το 2008 σύμφωνα με εκτιμήσεις του περιοδικού, η περιουσία του άγγιζε τα 2,1 δισ. δολάρια! Αν και πολλοί δισεκατομμυριούχοι έχουν το προσωπικό τους αεροσκάφος για να τις μεταφορές τους, ο Phil Ruffin δεν αρκέστηκε σε ένα κοινό αεροσκάφος: ξόδεψε 70 εκατ. δολάρια προκειμένου να αποκτήσει ένα Boeing 737 jumbo jet! Στη συνέχεια, σπατάλησε άλλα 15 εκατ. προκειμένου να ανακαινίσει το εσωτερικό του σκάφους με δερμάτινα καθίσματα, δύο υπνοδωμάτια και σύστημα ψυχαγωγίας αξίας 1 εκατ.



S. Truett Cathy



Υπήρξε ιδρυτής μεγάλης εταιρίας ταχυφαγείων και σήμερα η περιουσία του εκτιμάται στα 2 δισ. δολάρια. Όντας φανατικός των υπερηρώων των κόμικς και του κινηματογράφου, ξόδεψε 250.000 δολάρια προκειμένου να αποκτήσει το όχημα του Μπάτμαν, το διάσημο «μπατμομπίλ», που χρησιμοποιήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Batman Returns» του 1992!

Hassanal Bolkiah



Ο σουλτάνος του Μπρουνέι, Hassanal Bolkiah, κατέχει το ρεκόρ Γκίνες, με τη μεγαλύτερη οικογενειακή κατοικία του πλανήτη. Το σπίτι του φωταγωγείται από 564 πολυελαίους με παραπάνω από 51.000 λάμπες, διαθέτει 250 τουαλέτες, γκαράζ για 110 αυτοκίνητα, ενώ διαθέτει και δικό του τζαμί χωρητικότητας 1500 ανθρώπων! Ο ίδιος είναι φανατικός συλλέκτης αμαξιών. Στη συλλογή του περιλαμβάνονται περισσότερα από 1.900 οχήματα! Αν και έχει υπεραυτοκίνητα από διάσημες εταιρίες όπως η Ferrari και η Porsche, το «καμάρι» του στόλου είναι μια Rolls Royce που αγόρασε προς 14 εκατ. δολάρια και αποτελεί με διαφορά το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου!

Roman Abramovich



Φυσικά από τη σχετική λίστα, δεν θα μπορούσε να λείπει ο γνωστός δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιντς. Με περιουσία που ξεπερνά τα 13 δισ. το να αγοράσει το μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο δεν πρέπει να ήταν γι’ αυτόν ένα τρομερό έξοδο! Το «Eclipse», όπως είναι το όνομα του σκάφους, κόστισε 450 εκατ.

Bill Gates



Ο δισεκατομμυριούχος πρώην ισχυρός άνδρας της Microsoft, ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο για σχεδόν δύο δεκαετίες. Το Μάρτη του 2011, η περιουσία του είχε εκτιμηθεί στα 56 δισ. Σε δημοπρασία του 1994 και ξοδεύοντας 31 εκατ. απέκτησε ιδιόχειρες σημειώσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. 

Richard Branson



Ο ιδρυτής και διοικητής της εταιρίας «Virgin» χρηματοδότησε την κατασκευή του διαστημόπλοιου «SpaceShipTwo» προκειμένου να προσφέρει την εμπειρία ενός ταξιδιού στο διάστημα με ένα 200.000 δολαρίων «εισιτήριο». Διαθέτει οκτώ θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των δύο κυβερνητών. Ωστόσο το «παιχνίδι» του Richard Branson, δεν είναι ακόμη διαθέσιμο για εμπορική εκμετάλλευση. 

Steven Spielberg



Η περιουσία του διάσημου σκηνοθέτης αγγίζει τα 3 δισ. δολάρια. Το 1982 ξόδεψε 60.000 προκειμένου να αγοράσει από δημοπρασία ένα «αναμνηστικό» από την ταινία του Όρσον Γουέλς, «Πολίτης Κέιν» (Citizen Kane). Το «σουβενίρ» αυτό ήταν το έλκηθρο «Rosebud», σύμβολο της ταινίας!

Mark Cuban



Ο Mark Cuban είναι ο ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks, ομάδα μπάσκετ του NBA. Επιπλέον στις επιχειρήσεις που διευθύνει περιλαμβάνονται και εταιρίες διασκέδασης, όπως αλυσίδα κινηματογράφων καθώς και τηλεοπτικό σταθμό. Η περιουσία του ανέρχεται στα 2,5 δισ. Το 1999, αγόρασε ένα αεροσκάφος Gulfstream V σπαταλώντας 40 εκατ. δολάρια. Με την αγορά αυτή, έκανε ρεκόρ Γκίνες καθώς ήταν η πιο ακριβή συναλλαγή μέσω διαδικτύου που πραγματοποιήθηκε ποτέ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top