Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι έσπασε το φράγμα των 10 δισεκατομμυρίων λήψεων εφαρμογών από το Android Market, που πλέον βλέπει της λήψεις να αυξάνονται σε 1 δις το μήνα.

Η μαζική ανάπτυξη των λήψεις εφαρμογών της πλατφόρμας είναι πιθανό να είναι άμεσα συνδεδεμένη με το γεγονός ότι ενεργοποιούνται περίπου 550.000 τηλέφωνα Android κάθε μέρα, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει από τα 130 εκατομμύρια συσκευών τον Ιούλιο, στα 190 τον Οκτώβριο. Στην ανακοίνωση των κερδών του δεύτερου τριμήνου, τον Ιούλιο, ο Eric Schmidt, δήλωσε ότι περίπου 6 δις εφαρμογές έχουν κατεβεί.

Προφανώς πλέον στην αγορά υπάρχουν περισσότερες από 190 εκατομμύρια συσκευές στην αγορά, αλλά δεδομένου ότι αυτές αποτελούν τους πιο πρόσφατους αριθμούς, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι κάπου στις 53 εφαρμογές είναι εγκατεστημένες ανά συσκευή Android, ενώ πίσω τον Ιούλιο ήταν κάπου στις 46 ανά συσκευή. Συγκριτικά, στο «αντίπαλο στρατόπεδο», οι iOS χρήστες έχουν κατεβάσει 83 apps ανά συσκευή το 2011.

Για να γιορτάσει το ρεκόρ, η Google με μερικούς από τους πλέον εξέχοντες προγραμματιστές της, για να προσφέρει ένα σωρό εφαρμογές προς 10 cent έκαστη. Η προσφορά θα συνεχιστεί για τις επόμενες 10 ημέρες.
Το Android Market καταφέρνει 10 δις λήψεις εφαρμογών και το γιορτάζει με προσφορές
Το Android Market καταφέρνει 10 δις λήψεις εφαρμογών και το γιορτάζει με προσφορές


proho.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top