Το κλίμα στα διεθνή ΜΜΕ μετά το πολιτικό θρίλερ της Ελλάδας αποτυπώνεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο στο εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας.



Ένα μεγαλοπρεπέστατο "Χάος", στην ελληνική γλώσσα, αναγράφει στο εξώφυλλό της η Liberation μεταφέροντας το κλίμα που έχει προκαλέσει η πολιτική αναταραχή της Ελλάδας στη Γαλλία ειδικά, και στην Ευρώπη γενικότερα.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η απόφαση του Παπανδρέου για δημοψήφισμα έσπειρε τον πανικό στις ευρωπαϊκές αγορές και την Ευρωζώνη με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό που γλαφυρά περιγράφει και ο τίτλος της, δηλαδή στο απόλυτο χάος.

Οι Γάλλοι υποστηρίζουν ότι η Αθήνα "παίζει με τη φωτιά" οδηγώντας την Ευρωζώνη στο χείλος του γκρεμού, ενώ τονίζει ότι η κλήση του Έλληνα πρωθυπουργού από Μέρκελ-Σαρκοζί για να μεταβεί στις Κάννες έγινε για να του "τραβήξουν το αυτί" και από κοντά.

Παράλληλα, η Le Monde κάνει λόγο για «έκπληξη στα Ηλύσια και την Ευρώπη» από την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα, δείχνοντας ότι η ελληνική κρίση έχει αναστατώσει για τα καλά όλους τους Ευρωπαίους μας εταίρους.

cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top