Ο 22χρονος πέθανε χτες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.


Ο Zhitomirskiy και άλλοι τρεις φίλοι και συμφοιτητές του Daniel Grippi, Maxwell Salzberg, Raphael Sofaer στο New York University ξεκίνησαν το κοινωνικό δίκτυο Diaspora πέρσι τέτοια εποχή φέρνοντας τα πάνω κάτω στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων.


Παρά το γεγονός ότι το Diaspora δεν έχει πάρει πραγματικά εμπρός η ιδέα των τεσσάρων φίλων θεωρήθηκε πραγματικά ριζοσπαστική. Το Diaspora χτίστηκε με την προϋπόθεση ότι είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του- ο κάθε χρήστης μπορεί να διαλέξει τι μοιράζεται και με ποιόν.

Το project είχε αντιμετωπιστεί με μεγάλο ενθουσιασμό- οι 4 φοιτητές είχαν μάλιστα καταφέρει να μαζέψουν πάνω από 200,000 χιλιάδες δολάρια.

Ανάμεσα στους θαυμαστές τους ήταν ο Mark Ζuckerberg που είχε μάλιστα πει στο Wired πέρσι «Νομίζω ότι είναι τέλειο αυτό που προσπαθούν να κάνουν. Βλέπω λίγο από τον εαυτό μου σε αυτό που κάνουν. Είναι η αντιμετώπιση τους που μου αρέσει, αυτή η πίστη ότι ο κόσμος θα μπορούσε να είναι καλύτερος και η πεποίθηση ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουν αυτό που θέλουν.»
atithaso

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top