Στην πλήρη εξαγορά της Σουηδικής εταιρείας Ericsson προχωρά ο ιαπωνική κολοσσός Sony, και έτσι από τον επόμενο χρόνο η εταιρεία θα παράγει αποκλειστικά smartphones.


Η Sony αγόρασε το υπόλοιπο 50% αντί 1.1 δισ. ευρώ και πλέον η εταιρεία της ανήκει εξολοκλήρου, ενώ η συναλλαγή περιλαμβάνει και μια συμφωνία εξαγοράς τεχνολογιών και άλλων αδειών που έχουν να κάνουν με πνευματικά δικαιώματα.

Η Sony Ericsson, σήμερα έχει το 11% της αγοράς smartphone με Android, με τα Xperia να αποτελούν το 80% των πωλήσεών της.

Πολλοί αναλυτές περίμεναν εδώ και καιρό αυτή την συμφωνία αφού η Sony είχε θέσει ως στόχο την πλήρη συνδεσιμότητα των κινητών τηλεφώνων με τις παιχνιδομηχανές, τις ηλεκτρονικές ταμπλέτες και τους υπολογιστές της.

Ο Sir Howard Stringer, πρόεδρος της Sony σχολίασε ότι αυτή η κίνηση θα κάνει την διαφορά για τους καταναλωτές των προϊόντων της εταιρείας αφού πλέον θα μπορούν να συνδέονται με διάφορες συσκευές όποτε και όπου το θελήσουν.

Πλέον η Sony θα επικεντρωθεί στην παραγωγή smartphones κατά το 2012.

Με την ανακοίνωση της συμφωνίας, οι μετοχές της Ericsson σημείωσαν άνοδο κατά 4,3% στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Η μετοχή της Sony σημείωσε ακόμα μεγαλύτερο άνοδο (5,4%) πριν το κλείσιμο στο Τόκιο.

Σημειώνεται ότι η κοινοπραξία των δύο εταιρειών δημιουργήθηκε το 2001 και από το 2008 υιοθετήθηκε το Android στα smartphone της.


http://www.topeiraxtiri.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top