Σκηνές «ροκ» βιώνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες συναλλάσσονται με ξένους προμηθευτές.

Κι αυτό γιατί, οι έως και πριν από μερικούς μήνες «πιστοί» συνεργάτες τους, πλέον, αρνούνται να συνεργαστούν αρμονικά μαζί τους, φτάνοντας στο σημείο να ζητούν «μπροστά» όλα τα λεφτά της παραγγελίας, πριν καλά – καλά την εκτελωνίσουν.

Το χειρότερο από όλα όμως δεν είναι αυτό. Όπως υποστηρίζουν στις τράπεζες, στις οποίες οι επιχειρήσεις απευθύνονται για να πουν τον …πόνο τους και όχι μόνο, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ξένοι συνεργάτες του δεν δέχονται ως εγγύηση τις τραπεζικές επιταγές που εκδίδονται στην Ελλάδα, θεωρώντας όλο το σύστημα αφερέγγυο.

Αποτέλεσμα; Ζητούν προκαταβολικά «cash» όλο το ποσό της παραγγελίας. Το γεγονός είναι πλέον σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και ελαστικοί θεωρούνται πλέον οι ξένοι συνεργάτες οι οποίοι δέχονται να πάρουν «μπροστά» τα μισά λεφτά της παραγγελίας και τα άλλα μισά όταν φτάνει το εμπόρευμα στο ελληνικό τελωνείο, αλλά πριν εκτελωνιστεί.

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει πλέον πέρα από κάθε όριο και αυτό θα φανεί αργά ή γρήγορα και στα ράφια των καταστημάτων. Γιατί με τις συνθήκες της ρευστότητας στην ελληνική αγορά να κυμαίνεται στα γνωστά επίπεδα, που να βρεθεί τόσο cash, ώστε να γίνουν όλες αυτές οι παραγγελίες;

Οι τράπεζες από την πλευρά τους σηκώνουν τα χέρια ψηλά, μη μπορώντας να κάνουν και πολλά πράγματα για να βοηθήσουν τους πελάτες τους και έτσι, η όλη κατάσταση οδεύει προς ένα αδιέξοδο, με άγνωστες προς το παρόν συνέπειες για όλους και πρωτίστως για την εικόνα της αγοράς στο σύνολο της.
http://www.newscode.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top