Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μίλησε στην «Ο Jogo» για το περσινό σκάνδαλο, όπως το χαρακτήρισε, στο «Καραϊσκάκης», ενώ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός έχει έχει μεγαλύτερο διεθνές προφίλ από τον Ολυμπιακό. Τι είπε για τον Πρίγκιπα…


Ο τεχνικός του Τριφυλλιού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο’ Jogo» της πατρίδας του και αναφέρθηκε στην φετινή σεζόν των πράσινων, στο ντέρμπι του Σαββάτου με τους ερυθρόλευκους, αλλά και για την επιλογή του να μεταφέρει τον Λέτο στην κορυφή της πράσινης επίθεσης.
Αρχικά, ο «Επαναστάτης κόντρα στην νοοτροπία του Παναθηναϊκού» όπως τιτλοφορείται η συνέντευξη του 65χρονου Πορτογάλου προπονητή, αναφέρθηκε για ακριβώς αυτό. Την νοοτροπία της ομάδας:«Είμαστε σε καλή κατάσταση. Αποφασίσαμε στην αρχή της σεζόν ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει διαφορετική ομάδα, αλλά όλα χρειάζονται τον καιρό τους. Αισθανόμουν απογοητευμένος να βρίσκομαι σε μία μεγάλη ομάδα που όμως είναι δύσκολο να κατακτηθούν τίτλοι. Βλέποντας την κατάσταση στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός κυριαρχεί, αφού έχει περισσότερα πρωταθλήματα και κύπελλα. Αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μεγαλύτερο διεθνές προφίλ.
Είναι ένας σύλλογος με τέλειες συνθήκες για δουλειά και μέχρι να αρχίσουν τα οικονομικά προβλήματα ήταν όλα πολύ καλά, ακόμα κι αν η ομάδα δεν έπαιρνε τίτλους. Εγώ πήγα κόντρα στη νοοτροπία. Ο Ολυμπιακός έχει κουλτούρα νικητή κι εμείς πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Σίγουρα η οικονομική κατάσταση μας κάνει τη ζωή δύσκολη».
Για το ντέρμπι δήλωσε: «Θα υπερασπιστούμε την πρωτοπορία μας κόντρα στον μεγάλο μας αντίπαλο. Επίσης, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πέρυσι ένα παιχνίδι με πολεμική ατμόσφαιρα. Το χάσαμε από ένα σκάνδαλο. Δεν θέλω όμως να μιλήσω άλλο γι’ αυτό, είναι παρελθόν».
Τέλος, για το γεγονός ότι έχει αλλάξει τον Λέτο από αριστερό χαφ σε στράικερ υπογράμμισε:«Φέτος παίζουμε με δύο αμυντικά χαφ, κάτι το οποίο δεν μου αρέσει. Αλλά έπρεπε να το κάνω, λόγω των συνθηκών. Έχουμε ένα περιορισμένο ρόστερ και κάπως άπειρο. Ήρθαν δύο επιθετικοί, οι Ρούντολφ και Τοτσέ, αλλά είναι τραυματίες και οι Ζέκα και Κουίνσι που παίζουν στα άκρα είναι ταχύτατοι.
Στην επίθεση παίζουν Λέτο και Κλέιτον, που επίσης είναι γρήγοροι κι αυτό μας δίνει μεγαλύτερη κινητικότητα. Ο Λέτο έχει αλλάξει το παιχνίδι του και βγάζει γκολ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα. Έχουμε υψηλή ποιότητα στο παιχνίδι μας, κάτι που αναγνωρίζουν τα ΜΜΕ και οι αντίπαλοι. Είναι όμως νωρίς να μιλήσουμε για το μέλλον και τον τίτλο».
Για το αν θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό και μετά τον Πρίγκιπα: «Θα δούμε τι θα γίνει. Δεν ξέρω τι περιλαμβάνει το πρότζεκτ. Οι προπονητές μένουν ή φεύγουν ανάλογα με τη δουλειά τους και τα αποτελέσματα τους».

Για τις περσινές διοικητικές εξελίξεις: «Οταν πέρσι έφυγε ο πρόεδρος και ο Φρέιτας, ένιωσα απροστάτευτος. Εγιναν και άλλες αλλαγές, όμως ανέπτυξα καλές σχέσεις με όσους έμειναν πίσω».

Για την αντιμετώπιση του: «Δεν διαβάζω εφημερίδες. Αλλες είναι υπέρ του Παναθηναϊκού και άλλες υπέρ του Ολυμπιακού. Εμένα με σέβονται».


Για την αποχώρηση του Σισέ: «Η οικονομική κατάσταση επηρέασε τη δημιουργία του ρόστερ. Η φυγή του Σισέ δεν ήταν εύκολο να καλυφθεί. Χάσαμε ένα μεγάλο παίκτη και 2-3 έμπειρους ακόμα κι αυτό μας κόστισε στην Ευρώπη. Αλλα όταν άρχισε το πρωτάθλημα, κάναμε νίκες και πήραμε τα πάνω μας. Οι δυσκολίες έδωσαν κίνητρο στους παίκτες και η ομάδα είναι συμπαγής».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top