Κάθε ημέρα οκτώ ώρες μάθημα θα έχουν όσα σχολεία προχώρησαν σε καταλήψεις τον περασμένο μήνα. Σφοδρές αντιδράσεις από την ΟΛΜΕ

Κουραστικός ανήφορος περιμένει καθηγητές και μαθητές σε όσα σχολεία έκαναν κατάληψη. θα κάνουν οκτώ ώρες μάθημα κάθε μέρα ή μαθήματα τα Σάββατα.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία καθηγητών δημόσιων σχολείων, έφτασε στα σχολεία όλης της χώρας η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία ορίζονται τα μέτρα αυτά, μεταξύ άλλων, για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών.
Η αναπλήρωση των χαμένων ωρών θα πρέπει να γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο, ώστε να αποφευχθεί παράταση του σχολικού έτους.
Έχοντας αυτό ως οδηγό, πολλά σχολεία από την ερχόμενη εβδομάδα θα αλλάξουν το πρόγραμμα τους και θα προχωρήσουν είτε σε οκτάωρα είτε σε μαθήματα τα Σάββατα.
Η ΟΛΜΕ αντιδρά και κάνει λόγο για "βάναυση καταπάτηση του ωραρίου και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών".
Οι τρόποι που έχει ορίσει το υπουργείο για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών είναι οι εξής:
- Περικοπή περιπάτων και εκδρομών.
- Περιορισμό των εργάσιμων ημερών των πολυήμερων εκδρομών.
- Αξιοποίηση των σχολικών εορτών.
- Εφόσον η ύλη δεν μπορεί να καλυφθεί με τους παραπάνω τρόπους, προστίθενται διδακτικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος και αξιοποιούνται τα Σάββατα.
Τέλος, επισημαίνεται πως για ακραίες περιπτώσεις, όταν δηλαδή δεν καλυφθεί η ύλη ούτε με τις παραπάνω ενέργειες, μπορεί να απαιτηθεί παράταση του διδακτικού έτους.

www.news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top