Ένας «κλώνος» του πρωτότυπου Ford GT90

Παίρνοντας έμπνευση από ένα video game και από μια νιότη αφιερωμένη στην εξέλιξη turbo μοντέλων, ο καλλιτέχνης της Nvidia Adam Pintek, αποφάσισε να στρέψει τις ικανότητές του γύρω από την κατασκευή ενός «κλώνου» του πρωτότυπου Ford GT90, το οποίο παρουσιάστηκε το 1995.


Μη φανταστείτε πως είχε στη διάθεσή του τίποτα φοβερά μέσα, το παλικάρι έκανε όλη τη δουλειά στο γκαράζ του σπιτιού του. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως το τελικό αποτέλεσμα στερείται επαγγελματισμού, το αντίθετο μάλιστα. Το αμάξωμα είναι τόσο εκπληκτικά ανασκευασμένο, που χρειάζεται πολύ προσοχή για να βρεις διαφορές από το κανονικό πρωτότυπο. Και πάλι, δεν είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρεις.

Επί της παρούσης, αυτό που ο Pintek αποκαλεί «1ο στάδιο» του project, ο καλλιτέχνης είναι επικεντρωμένος στο φινίρισμα του αμαξώματος, στην τελειοποίηση του σωληνωτού σασί, στην κατασκευή της ανάρτησης, αλλά και στο να καταφέρει να χωρέσει στο αυτοκίνητο τον κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Το μηχανικό σύνολο είναι twin-turbo, V8 και έχει χωρητικότητα 6,2 λίτρων.

Το μοτέρ θα τοποθετηθεί μπροστά (αλλά πίσω από τον εμπρόσθιο άξονα) και θα στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου έξι σχέσεων. Η ισχύς του συνόλου είναι γύρω στους 1.000 ίππους, κάτι που σε συνδυασμό με τα μόλις 817 κιλά του αυτοκινήτου, καθιστά το πόνημα του Adam Pintek ένα πραγματικά θηριώδες super car (αναλογία κιλών/ίππο: 0,817).

Η επόμενη φάση του εγχειρήματος είναι αυτή που ο Pintek θα καταστήσει το αυτοκίνητό του ικανό να κινείται, κάτι που ελπίζει να γίνει μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους. Στο τελικό στάδιο ο κινητήρας θα ανακατασκευαστεί ώστε να πιάσει το στόχο ισχύος των 1.000 ίππων και θα γίνουν οι τελικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση, ώστε όλη αυτή η δύναμη να μη μείνει τελικά στα χαρτιά.

Πηγή: autotriti.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top