Αν μέχρι σήμερα παίζατε «Guitar Hero» και δεν ξέρατε ότι ο δημιουργός είναι Έλληνας ήρθε η ώρα να μάθετε πολλά γι' αυτόν.

Ο Άλεξ Ρηγόπουλος γεννήθηκε στη Βοστώνη από Ελληνοαμερικανούς γονείς και από μικρός είχε μεγάλη αγάπη για τη μουσική. Ο τελειόφοιτος του MIT αποφάσισε το 1994 να ανοίξει με το φίλο του την Harmonix Music Systems και μίλησε στην Espresso της Κυριακής για το πώς έφτασε στη δημιουργία του δημοφιλούς video game.
Μετά από μια σειρά αποτυχιών και απογοητεύσεων αφού όποιο προϊόν έφτιαχναν και πουλούσαν σε μεγάλες εταιρείες όπως η Sony δεν πήγαινε καλά, αποφάσισαν το 2005 να δημιουργήσουν το «Guitar Hero».Πρόκειται για ένα video game (για Playstation II, III και Xbox 360) που επιτρέπει στους χρήστες του να εκτελούν γνωστά ροκ τραγούδια των Metallica, Guns n' Roses, Rolling Stones, Aerosmith και άλλων χρησιμοποιώντας πλαστικά μουσικά όργανα. Με την κυκλοφορία του παιχνιδιού οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν και μόνο στη Βόρειο Αμερική ξεπέρασαν τα 750.000.000 ευρώ μέσα σε χρόνο ρεκόρ για βιντεοπαιχνίδι.
«Θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους δεν γνώριζαν να παίζουν μουσικά όργανα να μπορέσουν να φτιάξουν τη δική τους σύνθεση» είπε ο Έλληνας δημιουργός. Η αρχική παραγγελία των παιχνιδιών έγινε από μια αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών και ήταν μόλις 8.000 κομμάτια. Τους δύο τελευταίους μήνες του 2005 οι πωλήσεις έφτασαν τα 11.000.00 ευρώ κάνοντας τον Άλεξ εκατομμυριούχο ενώ όταν κυκλοφόρησε το «Guitar Hero III: Legends of Rock» μέσω της Activision φτάνοντας το 1 δις ευρώ σε πωλήσεις!

Image Gallery

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top