Η ιταλική φινέτσα αλλά κυρίως οι πρωτοποριακές ιδέες είναι αυτές που λείπουν από την ομάδα σχεδιαστών της Ferrari, που για το μονοθέσιο του 2012 παραδέχονται ότι θα ρίξουν μία κλεπτή ματιά και στα σχέδια των φετινών πρωταθλητών.

Η Red Bull κερδίζει τα γκριντ της Φόρμουλα 1 για δεύτερη συνεχή χρονιά, πανηγυρίζοντας ήδη τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, κι αν πρέπει να το αφιερώσει σε κάποιον, ένας από αυτούς είναι ο Άντριαν Νιούι.

Ο αναμορφωτής των «κόκκινων ταύρων», ο «γκουρού» της μηχανολογίας, έχει φέρει άλλη διάσταση στην έννοια της καινοτομίας τα τελευταία δύο χρόνια, κάνοντας πολλές από τις αντίπαλες ομάδες να αντιγράψουν τις ιδέες του.

Η «σκουντερία» δυστυχώς στερείται ευρεσιτεχνίας τα τελευταία, όπως παραδέχεται και ο επικεφαλής σχεδιαστής της, Νικόλας Ντομπάζης.

Το στοίχημα για τη Ferrari είναι να σχεδιάσει και πάλι το μονοθέσιο εκείνο που θα την ξαναπάει στην κορυφή και για φτάσει εκεί δε θα μιμηθεί αλλά σίγουρα θα πάρει ιδέες από τον τρόπο που η Red Bull έχει φτάσει εκεί.

«Δεν μπορείς να αγνοείς τους ανταγωνιστές σου. Τη στιγμή που η Red Bull κερδίζει, δεν μπορείς να πεις ‘εγώ θα κοιτάω τη δουλειά μου’.

Δεν υπάρχουν ωστόσο δικαιολογίες. Νομίζω ότι την ερχόμενη σεζόν θα έρθουμε με πολλές νέες λύσεις για το μονοθέσιο μας, όπως θα τις σκεφτεί αποκλειστικά η ομάδα μας», ανέφερε ο Ντομπάζης με τη σιγουριά ότι από το πρώτο Grand Prix του 2012 η Ferrari θα «προσπεράσει» τη μεγαλύτερη της αντίπαλο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top