Προετοιμασμένος για το κλίμα που θα βρει στην Ελλάδα εμφανίζεται ο Σλάβεν Μπίλιτς μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του και σχολιάζει ότι η Εθνική μας είναι μία σπουδαία ομάδα την οποία θα πρέπει να κερδίσουν για να «καθαρίσουν» την πρωτιά του ομίλου.
Ο Κροάτης προπονητής αναφέρθηκε στον προ 14ετίας αγώνα της Ελλάδας με την Κροατία στον οποίο ο Σούκερ είχε δώσει για τους Κροάτες τη λύση και έκανε τη σύγκρισή του σε σχέση με το σήμερα.
«Το ματς με τους Έλληνες το 1997 ήταν ιδιαίτερο. Κατεβήκαμε στην Ελλάδα μετά από το 1-1 με τη Δανία και το 3-3 με τη Σλοβενία και θέλαμε τη νίκη. Το γήπεδο – από ό,τι θυμάμαι – ήταν μισογεμάτο, καμία σχέση δηλαδή με αυτό που μας περιμένει σε λίγες ημέρες» σχολίασε αρχικά με δηλώσεις σε μέσο της πατρίδας του ο Σλάβεν Μπίλιτς και στη συνέχεια τόνισε: «Τώρα, ερχόμαστε στην Ελλάδα πρώτοι στον όμιλο και έχουμε καλή ψυχολογία.
Τότε, ως συνήθως τη λύση έδωσε ο Σούκερ. Και τώρα θα χρειαζόμασταν τον Σούκερ. Οι αντίπαλοί μας με νέο προπονητή έχουν 14 σερί παιχνίδια δίχως ήττα. Αλλά όπως ξαναείπα εμείς πάμε στην Ελλάδα με μοναδικό στόχο την κατάληψη της πρωτιάς. Δεν θέλουμε την δεύτερη θέση. Θέλουμε απευθείας πρόκριση».
«Σπουδαία ομάδα η Εθνική Ελλάδας»
Στη συνέχεια μίλησε για την ατμόσφαιρα στα ελληνικά γήπεδα αλλά και τη δυσκολία του αγώνα: «Θα πρέπει να ματώσουμε για κάθε μπάλα. Είναι σπουδαία ομάδα η ελληνική αλλά εμείς έχουμε τον τρόπο να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε. Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίσουμε την ατμόσφαιρα που δημιουργείται στα ελληνικά γήπεδα. Το παιχνίδι θα γίνει σε ένα σχετικά μικρό γήπεδο όπου οι οπαδοί είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Θα είναι καυτή ατμόσφαιρα αλλά οι παίκτες μου τα αντιμετωπίζουν αυτά κάθε εβδομάδα. Θα είμαστε έτοιμοι για την ελληνική πρόκληση. Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη μας φορά».
Εξετάζει τον τρόπο παιχνιδιού
Τέλος, αναφορικά τον τρόπο παιχνιδιού της Ελλάδας τόνισε: «Μπορούν να να παίξουν φουλ άμυνα αλλά θα πρέπει να επιτεθούν και να γίνουν πιο επικίνδυνοι. Δεν θα ξέρουμε τι ακριβώς θα κάνουν μέχρι την έναρξη του αγώνα οπότε εμείς θα πάμε για το δικό μας πλάνο, να κυριαρχήσουμε στον αγώνα» κατέληξε ο Κροάτης τεχνικός.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top