Διαφορετική «συνταγή» μέτρων θα πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Αντόνιο Μπόρχες, που τονίζει ότι το Ταμείο δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο με το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο Dow Jones Newswires, που...




αναδημοσιεύει η Wall Street Journal, ο Αντόνιο Μπόρχες τονίζει: "Είναι σχεδόν βέβαιο ότι, ανεξάρτητα από τις προσδοκίες που μπορεί να υπάρχουν, θα χρειαστούμε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι ποιοτικά διαφορετικό από ό,τι έχει έρθει μέχρι τώρα". Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο πρόγραμμα θα πρέπει να "λειτουργήσει συμπληρωματικά στα μέτρα του προϋπολογισμού για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση και θα καταστήσει την οικονομία και πάλι ανταγωνιστική".

Το στέλεχος του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι το Ταμείο δεν είναι "καθόλου χαρούμενο" με το πώς προχωράει το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. "Υπήρξε ενδιαφέρον από χώρες στη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές. Πρέπει να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται", ανέφερε, υποδεικνύοντας την ελληνική κυβέρνηση.

"Η Ελλάδα δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα από μόνη της. Η ανησυχία προκαλείται από τη συστημική φύση της κρίσης και το πόσο γρήγορα τα πράγματα μπορούν να εξαπλωθούν. Ο φόβος ήδη εξαπλώνεται, η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι ήδη εμφανής" πρόσθεσε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top