Απέχουν ακόμη πολύ τα βιβλία από τα σχολεία ιδιαίτερα αυτά που πρέπει να παραδοθούν από τον Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων στους μαθητές της Γ’ Λυκείου.Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου,
ο ΟΕΔΒ υποστηρίζει ότι από τα βιβλία της Γ’ Λυκείου σε έλλειψη είναι τα Μαθηματικά Θετικής Κατεύθυνσης, η Φυσική Θετικής Κατεύθυνσης βιβλίο το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο παραγωγής – τα Λατινικά και οι Αρχές Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης. Μάλιστα για τον τελευταίο τίτλο ανακοινώθηκε ότι ανατέθηκε πριν από λίγες ημέρες «σε ανάδοχο υψηλών επιδόσεων, ώστε να παραδοθεί άμεσα»! Παράλληλα σε έλλειψη βρίσκονται δύο ακόμη σημαντικοί – όπως τους χαρακτηρίζει η εκπαιδευτική κοινότητα – τίτλοι, τα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και τα Μαθηματικά- Στοιχεία Στατιστικής, που αποτελεί και δεύτερο μάθημα βαρύτητας για το 5ο επιστημονικό πεδίο!
Βέβαια η εικόνα δεν είναι καλύτερη και για πολλά βιβλία της Β’ Λυκείου. Δεν υπάρχει ακόμη κάλυψη σε τίτλους που εντάσσονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών, όπως Λατινικά και Αρχές Φιλοσοφίας, αλλά και σε σημαντικούς τίτλους γενικής παιδείας, όπως Άλγεβρα, Έκφραση – Έκθεση και Βιολογία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα ένα μήνα και πλέον από την έναρξη του σχολικού έτους το ποσοστό πλήρωσης των αναγκών σε βιβλία δεν φτάνει, κατά μέσο όρο, ούτε το 50%!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top