Απείλησαν καθηγητές που διαφώνησαν

Υπολειτουργεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μετά την απόφαση μόλις είκοσι πέντε φοιτητών από μία σχολή να καταλάβουν το κτήριο διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτητές απείλησαν ευθέως καθηγητές που τάχθηκαν κατά της κατάληψης ενώ κυκλοφόρησαν και λίστα προγραφών εκείνων των διδασκόντων που τάχθηκαν υπέρ του νόμου πλαίσιου και κατά της κατάληψης.

Μάλιστα διατυπώθηκαν και απειλές κατά καθηγητών που δεν συμφώνησαν με το κλείσιμο του πανεπιστημίου.

newsbeast.gr

1 σχόλια:

  1. Πράγματι η κατάληψη μετά από απόφαση 2 γενικών συνελεύσεων(περίπου 120-170 φοιτητές) είναι πολύ άσχημη. Βέβαια κανείς δεν κατάλαβε πότε απείλησαν τους καθηγητές όπως προαναφέρθηκε. Η λίστα προγραφών δεν είναι τίποτα άλλο από μια αφίσα που αναφέρονται δημόσια τα ονόματα των καθηγητών που υπέγραψαν το Νόμο κάτι που έχει δημοσιευτεί και παλαιότερα σε κεντρικές εφημερίδες πανελλαδικής έκδοσής. Μάλλον αυτό που ενοχλεί είναι η αναδημοσίευση των πληροφοριών των άρθρων.
    Τέλος το Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό καθώς μόνο η διοίκηση τελεί υπό κατάληψη και συγκεκριμένα μόνο τα γραφεία που αναφέρονται ως αυτά από τα οποία θα εφαρμοστεί ο Νόμος. Δεν είναι τυχαίο που η Μέριμνα(υπεύθυνη για την σίτιση,τη στέγαση και τις μεταφορές) παρέμεινε ανοιχτή καθόλα τη διάρκεια της κατάληψης ύστερα από αίτημα των φοιτητών.
    Όλοι καταλαβαίνουμε την απέχθεια μερικών προς την κατάληψη αφού αναφέρεται -από αυτούς- ως ακραίο μέτρο πίεσης. Η απάντηση των φοιτητών θα δοθεί στο δρόμο για μια καλύτερη παιδεία μακριά από επιχειρησιακές λογικές ιδιωτών και μερικών <> αρχηγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top