Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον πλανήτη, το Τσάμπιονς Λιγκ ανοίγει την αυλαία του την Τρίτη και την Τετάρτη με την πρώτη αγωνιστική των ομίλων. Από το πρόγραμμα της Τρίτης ξεχωρίζει η μάχη της Μπαρτσελόνα με την Μίλαν


5ος ΟΜΙΛΟΣ
ΤΣΕΛΣΙ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
"Στάμφορντ Μπριτζ", Διαιτητής:Στεφάν Λανουά (Γαλλία)
Με τον Αντρέ Βίλας Μπόας να θέλει να βαδίσει στα χνάρια του Ζοσέ Μουρίνιο η Τσέλσι υποδέχεται την Μπάγερ Λεβερκούζεν ελπίζοντας πως θα καταφέρει αυτή την φορά να κατακτήσει το τρόπαιο της διοργάνωσης. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και θα παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με αυτήν που κέρδισε την Σάντερλαντ με 2-1. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν από την άλλη ξεκινά με φιλοδοξίες την διοργάνωση και θα επιχειρήσει να αποσπάσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δίχως όμως τις υπηρεσίες του τερματοφύλακα Άντλερ και του μέσου Μπαρνέτα που είναι τραυματίες. Η γερμανική ομάδα θα στηριχτεί στον Στέφαν Κίσλινγκ ο οποίος έχει σημειώσει δυο γκολ σε πέντε παιχνίδια στο γερμανικό πρωτάθλημα. Σημειώνεται πως οι δυο ομάδες συναντώνται για πρώτη φορά σε διεθνή διοργάνωση ενώ έχουν υπάρξει φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μπάγερ το 2002 και η Τσέλσι το 2008.
ΓΚΕΝΚ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ
"KRC ARENA", Διαιτητής: Τόμας Άιναουλερ (Αυστρία)
Μετά από 8 χρόνια, η Γκενκ επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ σε έναν δύσκολο όμιλο υποδεχόμενη την Βαλένθια. Η πρωτοπόρος του βελγικού πρωταθλήματος, που στοχεύει στην 3η θέση που οδηγεί στο Europa League, θα προσπαθήσει, με την βοήθεια και του κόσμου της, να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα με τον αμυντικό Τόρμπεν Χόνελαϊτ να μένει εκτός δράσης λόγω ρήξης συνδέσμων.
6ος ΟΜΙΛΟΣ
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΑΡΣΕΝΑΛ
"IDUNA PARK", Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Ξανά στα μεγάλα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπορούσια Ντόρτμουντ η οποία θέλει να συνδυάσει με νίκη κόντρα στην Άρσεναλ την επιστροφή της στην μεγάλη διοργάνωση μπροστά στο κοινό της. Ο προπονητής της πρωταθλήτριας Γερμανίας, Γιούργκεν Κλοπ, θα στηρίξει πολλά στον μεσοεπιθετικό Γκέτσε ενώ δεν μπορεί να υπολογίζει στον αμυντικό Κοχ ο οποίος πρόσφατα υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο γόνατο. Η Ντόρτμουντ θέλει να δώσει λίγη χαρά στον κόσμο της μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα ενώ προέρχεται από ήττα 2-1 από την Χέρτα Βερολίνου. Η Άρσεναλ θα παραταχθεί με τον Αρσέν Βενγκέρ μακριά από τον πάγκο, όντας τιμωρημένο, και τους Αρτέτα, Μερτεζάκερ να κάνουν το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο με την φανέλα της αγγλικής ομάδας. Επίσης επιστρέφουν στην ενδεκάδα ο Ζερβίνιο με τον Σονγκ ενώ απών θα είναι ο τραυματίας αμυντικός Βερμάελεν. Το κλίμα στην Άρσεναλ είναι καλό μετά και την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα επί της Σουόνσι.Πλήγμα της τελευταίας στιγμής για την Άρσεναλ ο τραυματισμός του Ράμσεϊ, ενώ θα λείψει και ο Ροζίτσκι.
7ος ΟΜΙΛΟΣ
ΠΟΡΤΟ-ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
"ΝΤΡΑΓΚΑΟ", Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Παρά την πώληση του Φαλκάο στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η Πόρτο συνεχίζει και φέτος τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα όπου παραμένει αήττητη μετά και το 3-0 επί της Σετούμπαλ και θέλει να ξεκινήσει ανάλογα και τις υποχρεώσεις της στο Τσάμπιονς Λιγκ υποδεχόμενη την Σαχτάρ Ντόνετσκ. Για την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας επανέρχεται στο βασικό σχήμα ο Χουλκ καθώς ξεπέρασε το πρόβλημα στον αστράγαλο ενώ και ο Ροντρίγκες δείχνει ικανός να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, από την άλλη μεριά, θέλει φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω, πέρσι έφτασε ως τα προημιτελικά, με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου να αμην αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.
ΑΠΟΕΛ-ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
"ΓΣΠ", Διαιτητής: Εντουάρντο Γκονζάλες (Ισπανία)
Η μεγάλη ώρα για την επιστροφή του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από δυο χρόνια έφτασε με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να υποδέχεται στο κατάμεστο "ΓΣΠ" την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η κυπριακή ομάδα θα στηριχτεί και πάλι στον Αΐλτον και θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Απέναντι της θα βρεθεί η ισχυρή πρωταθλήτρια Ρωσίας που με τον Κερζάκοφ στην κορυφή της επίθεσης θα επιχειρήσει να φύγει με νίκη από την Κύπρο. Οι δυο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και θα παραταχθούν πλήρεις.
8ος ΟΜΙΛΟΣ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΙΛΑΝ
"ΚΑΜΠ ΝΟΥ", Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
Το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς είναι αυτό που διεξάγεται στο "Καμπ Νου" όπου η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα υποδέχεται την, επτά φορές, Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μίλαν. Οι δυο ομάδες προέρχονται από "γκέλες" σε Ισπανία και Ιταλία αντίστοιχα με την Μπαρτσελόνα να φέρνει 2-2 με την Σοσιεδάδ ενώ με το ίδιο σκορ η Μίλαν ήρθε ισόπαλη με την Λάτσιο.
Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα στερηθεί των υπηρεσιών του Αλέξις Σάντσες για δυο μήνες καθώς ο Χιλιανός φορ τραυματίστηκε στον δικέφαλο ενώ εκτός αποστολής θα είναι και ο, επίσης, τραυματίας Πικέ. Αντίθετα, επανέρχεται έπειτα από καιρό ο Κάρλες Πουγιόλ με τον Μέσι να ξεκινά αντί του Φάμπρεγας.
Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, από την άλλη μεριά, θα παρατάξει την Μίλαν με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Λάτσιο. Ο Γκατούζο είναι τιμωρημένος με τέσσερις αγωνιστικές από την περασμένη σεζόν και έτσι την θέση του θα πάρει στο κέντρο ο Μαρκ Φαν Μπόμελ με παρτενέρ τον Νοτσερίνο που θα πάρει την θέση του Αμπροζίνι. Επιστρέφει κανονικά ο Ταϊβό, ενώ σημαντικές είναι οι απουσίες των Ιμπραΐμοβιτς, Μεσές, Φλαμινί, Ρομπίνιο και Ιντζάκι.
ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ-ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ
"Σινοτ Τιπ Αρένα", Διαιτητής: Λορέν Ντουχάμελ (Γαλλία)
Την παρθενική της εμφάνιση σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ θα πραγματοποιήσει η πρωταθλήτρια Τσεχίας Βικτόρια Πλζεν φτάνοντας μέχρι εδώ αήττητη από τους προκριματικούς. Ο προπονητής της ομάδας, Πάβελ Βρμπα δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Μια καλύτερη πορεία από αυτή της σεζόν 2008-09, όταν δεν κέρδισε κανένα παιχνίδι, θέλει να κάνει η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στην δεύτερη παρουσία της στους ομίλους ποντάροντας στην παρουσία του Ματίας Κέζμαν.
 
 
πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top