Την οριστική απομάκρυνση δεκατριών περιπτέρων από το κέντρο της πόλης, προκειμένου να απελευθερωθούν ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και... να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των πεζών, προγραμματίζει το προσεχές διάστημα η Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων.



Η αρχή γίνεται σήμερα Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:30 το πρωί με την αποξήλωση περιπτέρου επί της οδού Μητροπόλεως 129-131 στην οποία προχωρούν συνεργεία της Αντιδημαρχίας, σε εφαρμογή σχετικής Απόφασης Νομάρχη (υπ’ αριθμ. πρωτ. 10/37689/16-12-10).


Με την παραπάνω απόφαση που εφαρμόζεται με τη σύμφωνη γνώμη της δικαιούχου η οποία μετακομίζει σε άλλη θέση στην οδό Καραολή Δημητρίου 229 στην Σταυρούπολη, ανακαλείται η άδεια εκμετάλλευσης και καταργείται η θέση του περιπτέρου στο συγκεκριμένο σημείο της οδού Μητροπόλεως.


Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας θα προχωρήσουν στην αποξήλωση άλλων 12 περιπτέρων, για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποξήλωσης καλωδίων και μετρητών από την Δ.Ε.Η. σε εφαρμογή σχετικών αποφάσεων του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη κατά το 2011 και σύμφωνα με τις νέες αρμοδιότητες του νόμου «Καλλικράτης».


Σε όλες τις παραπάνω υποθέσεις που εξετάστηκαν προηγουμένως από την Επιτροπή Περιπτέρων καθώς και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης, η κατάργηση των θέσεων αποφασίστηκε προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών και να επιλυθούν τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα των πεζοδρομίων και η μικρή απόσταση των περιπτέρων από τον τοίχο της παρακείμενης οικοδομής.


Επίσης σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαιούχοι των περιπτέρων, είτε απεβίωσαν είτε αποχώρησαν οικειοθελώς, διότι έκριναν τις θέσεις οικονομικά άγονες και μη βιώσιμες.


Όπως αναφέρεται στις σχετικές αποφάσεις Δημάρχου για την κατάργηση θέσεων περιπτέρων, «η αντικατάσταση νέων θέσεων περιπτέρων θα εξεταστεί μέσα στο γενικότερο πλαίσιο αντιμετώπισης των περιπτέρων και εφόσον δεν υπάρχει υπέρβαση του αναλογούντος αριθμού, βάσει του άρθρου 10 παράγραφος 10 του Ν.Δ. 1044/1971, όπως προστέθηκε με την παράγραφο 2 του Ν. 3648/2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής».



tro-ma-ktiko.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top