Μετά τους Σκοπιανούς, διεκδικούν και οι Αλβανοί τον Μ. Αλέξανδρο. Τα αλβανόπουλα διδάσκονται πως έχουν το ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά της Μακεδονίας, που θεωρείται Αλβανός ήρωας.
Μάλιστα σύμφωνα με το βιβλίο Γεωγραφίας, οι περιοχές, που έμειναν εκτός του Αλβανικού κράτους,είναι όλη η Βορειοδυτική Ελλάδα, οι Νομοί Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας και το βόρειο τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας! Αναλυτικότερα, αναφέρεται: «Είναι αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913 από το Συμβούλιο των Πρεσβευτών. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν των προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της “Μακεδονίας” και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.». Η παραχάραξη της ιστορίας, δεν έχει όρια.
http://www.katoci.com/

6 σχόλια:

  1. Θα`χει πλακα να αρπαχτουν με τους Σκοπιανους.
    Τρελο γελιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι δικός μας!
    Στην ουσία και η Ακρόπολη δικιά μας είναι αλλά αυτήν σας την χαρίζουμε"
    Ονειρώξεις των βορειοδυτικών γειτόνων μας ή ίσως θέατρο
    επιθετικότητας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. gt asxoliste me tous agramatous alvanous kai skopianous????????? dn prokeite na ma8oun pote istoria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση στο γεγονός ότι οι Μακεδόνες, γενικά, άρα και ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ!!!! Όλα αυτά προέκυψαν περί αμφισβήτησης, όπως αναφέρει ο φίλος "Chaotic_Johnny" ότι οι λαοί χωρίς ιστορία ή ένδοξη ιστορία (πάιζει σοβαρά και αυτό το ενδεχόμενο) να κλέβουν και να παραποιούν την ιστορία άλλων λαών. Γιατί;;; Κάποτε ένας αρχαίος ίσως (δεν θυμάμαι ακριβώς) ιστορικός είπε: ΛΑΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ (=>ΙΣΤΟΡΙΑ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΡΟΝ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ...
    Τώρα προς το σχόλιο του κ.Ανώνυμου που λέει να μην ασχολούμαστε με τους αγράμματους είναι ΜΕΓΑΛΟ ΣΦΑΛΜΑ!!! Κάτι τέτοιο είχε πει και ο κ.Μιτσοτάκης, όταν πρωτοεμφανήστηκε αυτό το πρόβλημα με τους Σκοπιανούς... "Δεν πειράζει με τα χρόνια θα βαρεθούν και θα τους ξεχάσουμε" και όμως φτάσαμε σε τέτοια κατάντια. Το κακό σε όλη αυτήν την υπόθεση είναι ότι μερικά ανιστόριτα ή αφελής Ελληνόπουλα τα ακούνε αυτά και τα πιστεύουν. Η ιστορία είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα για έναν λαό σαν εμάς που μετράμε χιλιετίες ύπαρξης σαν φυλή. Τόσοι μας πολεμάνε, μην χάσουμε και την πολιτιστική μας κληρονομιά και την εθνική μας ταυτότητα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. stn alvanikh istoria lene oti h mhtera t filippou (t patera t mega alexandrou) htan illyria k h mhtera t mega alexandrou htan prigkipisa ts illyrias (to lene k ta egkyra vivlia ts ellhnikhs istorias) einai apla ta pragmata mn ta distrevlwnetai k mn fanatizeste prin ma8ete kati sigoura

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι αλβανοι εχουν δικια τς ιστορια κ ειναι το φυλο τν ιλλυριων για οποιον δν ξερει κ δν διεκδικουν κατι που δν τς ανηκει οποιος ξερει αγγλικα ας ψαξει στν ιστορια τ κοσμου για λιγο πιο αντικειμενικη ιστορια....... το κουναβι ας προσεχει τι ανεβαζει κ να μν διαστρευλωνει τα γεγονοτα οπως κανει παντα για να γινει γνωστο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top