(21:15) Παναθηναϊκός-Μακάμπι Τελ Αβίβ

Γήπεδο: ‘’ΟΑΚΑ’’
Διαιτητής: Αντόνιο Νταμάτο (Ιταλία)
Α΄ Ματς: Μακάμπι-Παναθηναϊκός 3-0



Παναθηναϊκός: Απαγορευτικό το σκορ του πρώτου αγώνα για τον Παναθηναϊκό, ελπίζει πλέον σε ένα μικρό θαύμα για να βρεθεί στους ομίλους του Europa. Μπορεί η απόδοση της ελληνικής ομάδας να ήταν κακή στο πρώτο ματς, δεν άξιζε όμως να ηττηθεί με τέτοιο σκορ. Κομβικό σημείο το 81’ του αγώνα, όταν δεν μέτρησε καθαρό γκολ, που θα διαμόρφωνε το 2-1 και σαφώς θα άλλαζε τις ισορροπίες. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 90’ δέχθηκε και το τρίτο και μάλλον καταδικαστικό τέρμα. Απογοήτευση και αγανάκτηση στον κόσμο, οικονομική καταστροφή για την ομάδα ο αποκλεισμός από την Ευρώπη. Προσπάθεια ανασύνταξης από το Φερέιρα, που ζήτησε από τους παίκτες να πιστέψουν στην ανατροπή. Ο Πορτογάλος είχε φραστικό επεισόδιο με τον Σιμάο και όπως αναμενόταν τον απέκλεισε από την αποστολή. Δεν υπολογίζει επίσης σε Χριστοδουλόπουλο και Μπίαρσμιρ, δύσκολα και ο Μαρίνος.


Μακάμπι Τελ Αβίβ: Σε δήμιο των ελληνικών ομάδων έχει εξελιχθεί η Μακάμπι. Πέρυσι άφησε εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο τον Ολυμπιακό, πολύ κοντά να αφήσει εκτός και τον ΠΑΟ. Και όλα αυτά, από μια ομάδα που στον πρώτο αγώνα δεν έπιασε και ταβάνι στην απόδοση της, αλλά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες της και την ανυπαρξία της ελληνικής ομάδας. Προσπαθεί να προσγειώσει τους παίκτες του ο Ιβανίρ, αν και ίδιος γνωρίζει ότι πολύ δύσκολα η ομάδα του δεν θα βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής. Με πολλές αλλαγές αγωνίστηκε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κέρδισε εκτός έδρας με 3-1 τη Χάποελ Πετάχ Τίκβα. Τραυματίας ο βασικός χαφ Ισραέλεβιτς, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

209. (22:00) Καρπάτι-ΠΑΟΚ

Γήπεδο: ‘’Ουκρανία Στάντιουμ’’
Διαιτητής: Φρέντι Φοτρέ (Γαλλία)
Α’ Ματς: ΠΑΟΚ-Καρπάτι


Καρπάτι: Αδικείται από το σκορ του πρώτου αγώνα η Καρπάτι, δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ. Πολλές και καλές ευκαιρίες από τους Ουκρανούς, τους έλειπε η αποτελεσματικότητα που περίσσευε στην ελληνική ομάδα. Πλέον στην έδρα της ψάχνει την υπέρβαση. Εμπιστοσύνη στην ομάδα του από τον Κονόφ, δήλωσε «Ο αντίπαλος μας στάθηκε πολύ τυχερός. Έχει το προβάδισμα, αλλά αν πιάσουμε ανάλογη απόδοση, θα έχουμε πολλές πιθανότητες». Στο πρωτάθλημα, στο 1-1 έμεινε την Κυριακή στην έδρα της Ταβρία, παίζοντας με πολλές αλλαγές. Τιμωρημένος είναι ο βασικός φορ Ζενιόφ, δεν προέκυψαν άλλα προβλήματα.


ΠΑΟΚ: Ισχυρότατο προβάδισμα πρόκρισης απέκτησε ο ΠΑΟΚ με το 2-0, αν και το σκορ δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα του αγώνα. Αυτό βέβαια καθόλου δεν ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ, που πλέον έχει έρθει πολύ κοντά στον πρώτο μεγάλο στόχο της σαιζόν. Τα γκολ για τον «δικέφαλο» πέτυχαν ο Αθανασιάδης στο 15’ και με ωραίο σουτ από δύσκολη θέση ο Λίνο στο 56’. «Δεν έχει τελειώσει τίποτα» δήλωσε ο Λάζλο Μπόλονι, που παρά την νίκη είχε παράπονα από τους παίκτες του για την απόδοση τους. Σημαντικότατη απουσία αυτή του τιμωρημένου Πάμπλο Γκαρσία, τραυματίες είναι και οι Κοντρέρας, Ίβιτς και Παπάζογλου. Τουλάχιστον αποθεραπεύτηκε και είναι σε θέση να αγωνιστεί ο Σαλπιγγίδης.

(20:05) Ντιναμό Τιφλίδας-ΑΕΚ

Γήπεδο: ‘’Μπόρις Παϊχάτζε’’
Διαιτητής: Ντάκο Σεφερίν (Σλοβενία)
A’ Ματς: ΑΕΚ-Ντιναμό 1-0


Ντιναμό Τιφλίδας: Σε δεύτερο ρόλο περιορίστηκε η ομάδα από τη Γεωργία στον αγώνα του ΟΑΚΑ, αλλά δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα από την ΑΕΚ, παρά μόνο σε κάποιες στιγμές στο δεύτερο ημίχρονο. Δέχθηκε το γκολ στο 86’ του αγώνα, ενώ διατήρησε τις πιθανότητες πρόκρισης της με το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ. «Κάναμε πολλά λάθη στο περίπλοκο δεύτερο ημίχρονο. Αν ήξερα τι θα γίνει στη ρεβάνς θα ήμουν ο Χάρι Πότερ!» δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός Αλεξ Γκαρσία. Το ματς πρωταθλήματος με την Τορπέντο αναβλήθηκε, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα. Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών.


ΑΕΚ: Προβλημάτισε στον πρώτο επίσημο αγώνα της σαιζόν η ΑΕΚ, ήταν τυχερή που απέναντι της είχε μια εξαιρετικά αδύναμη ομάδα. Το γκολ από κεφαλιά του Χοσέ Κάρλος στο 86’ έμοιαζε με φιλί ζωής για την «Ένωση», που πλέον έχει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης. Μάλιστα, θα μπορούσε να έχει ακόμα ευρύτερο προβάδισμα, αν ο βοηθός δεν υποδείκνυε κακώς οφσάιντ τον Κάλα στο 90’. Σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη και τη δημιουργία φάσεων στο πρώτο ημίχρονο, πιο ορθολογική ενδεκάδα από το Χιμένεθ στην επανάληψη. Ο Ισπανός τεχνικός στάθηκε στο μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας του αντιπάλου. Γνωστό το πρόβλημα του Δέλλα, που χάνει τον αγώνα, με αντικαταστάτη τον Κάλα, που έδειξε καλά στοιχεία για όσο αγωνίστηκε.

Για τις υπόλοιπες αναλύσεις των αγώνων του Europa League επισκεφθείτε το site μας, www.betarades.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top