Κάθε Κυβέρνηση που αποσκοπεί σε αλλαγή του Νόμου σε κάποιον τομέα της Δημόσιας ζωής, την ονομάζει "Μεταρρύθμιση". Εξ ου και οι διαφωνούντες με τις αλλαγές, μετατρέπονται από τα εκάστοτε κυβερνητικά φερέφωνα σε διαφωνούντες με την... ιδέα της Μεταρρύθμισης!
Η εκδοχή να είναι κάποιος υπέρ της Μεταρρύθμισης αλλά εναντίον ΑΥΤΗΣ της Μεταρρύθμισης... δεν τους πέρασε καν απ το μυαλό;
Ή μήπως τους πέρασε και απλώς ενεργούν με βάση την κλασική τακτική του "Ευφημισμού";
Να βαφτίζουν μια αντιδραστική οπισθοδρόμηση "μεταρρύθμιση", όπως οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εβάφτισαν την σκυλοπνίχτρα Μαύρη Θάλασσα "Εύξεινο Πόντο";
Αν τότε έβγαινε κάποιος ιδιότροπος και την ονόμαζε "Μαύρη Θάλασσα", γιατί εκεί σκυλοπνίγονται τόσοι και τόσοι, οι κρατουντες θα τον αποκαλούσαν γραφικό προπαγανδιστή της άρνησης;
Άσε που θα έκανε και ζημιά στον αρχαίο παραπόντιο τουρισμό... (τελευταία φοριέται πολύ κι αυτό το επιχείρημα!)
Οι περισσότεροι μάλλον έχετε ρίξει μια ματιά στα βασικά σημεία του νέου Νόμου-Πλαίσιο, που ψηφίστηκε ομόφωνα βεβαίως από τα όργανα του Νεοφιλελευθερισμού.
Εγώ απλώς θα σταθώ σε κάποια σημεία που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον.
Πρώτο και κυριότερο: από πού κι ως πού, με ποιο δικαίωμα, με ποια νομιμοποίηση και με ποια προέλευση θα συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ιδρύματος εξωπανεπιστημιακά μέλη;
Και μάλιστα με όχι απλώς συμβουλευτικό ρόλο, αλλά με ψήφο εξόχως ρυθμιστική.
6 στους 15 θα είναι εξωπανεπιστημιακές προσωπικότητες.
Τι σημαίνει "προσωπικότητες" κυρα-Άννα μου;
Εγώ "προσωπικότητες" θυμάμαι ένα παιχνίδι που παίζαμε μικροί με δέκα ερωτήσεις, όπου έβαζε ο ένας στο μυαλό του μια προσωπικότητα και οι υπόλοιποι είχαν περιθώριο για να μαντέψουν ποιος είναι μέσα στο πλαίσιο δέκα ερωτήσεων. "είναι άντρας;" - "ζει;" - "Έλληνας;" - "επιστήμονας;" - "ποδοσφαιριστής;" - "καλλιτέχνης;" - "πολιτικός;" κλπ κλπ. οπότε η προσωπικότητα μπορεί να ήαν από τον Τσάρλι Τσάπλιν ως τον... Σαραβάκο!
Τι σημαίνει προσωπικότητες λοιπόν κυρά-Άννα μου;
Είναι κι ο Τσόμσκυ είναι κι ο Σαραβάκος;
Και πώς ορίζεται αντικειμενικά ποιος είναι προσωπικότητα και ποιος όχι;
Υπάρχει κάποιο αντικειμενικό κριτήριο;
Ή μήπως είναι προθάλαμος της... "Κυβέρνησης Προσωπικοτήτων" που εσχάτως προωθούν οι πρόσφατοι φίλοι σας Καρατζαφύρρερ και Ντόρα;
Η εκπροσώπηση των φοιτητών έπεσε στη 1 (μία) ψήφο στις 15!
Μα βρε Άννα μου, αν είναι να τα δουλεύετε τα παιδιά έτσι κατάμουτρα, καλύτερα να τους λέγατε ένα ωραιότατο "ουστ" να τελειώνετε!
"Έξω κωλόπαιδα από τα Πανεπιστήμιά σας, που μου θέλετε να χετε και άποψη"!
Θα ήταν πολύ πιο έντιμο από μέρους σας. Και θα τ ευχαριστιόταν κι ο φίλος σας ο Άδωνις. Ενώ τώρα αυτή η 1 (μία) ψήφος φέρνει τους φοιτητές προ των ευθυνών τους.
Και ποιος να 'ναι αυτός ο ένας; Πώς θα εκλέγεται;
Αφού πλέον δε σας εξυπηρετούν άλλο τα κομματόσκυλα που ταίζετε στα μαντριά σας τόσα χρόνια (ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΠΚΣ), τώρα εξαφανίζετε τελείως τη φωνή των φοιτητών, αντί να καθαρίσετε το πεδίο αυτό.
Είπαμε: "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι"!
Με έναν απλούστατο τρόπο η δύναμη των φοιτητοπατέρων θα εξαφανιζόταν.
Και αυτός ο τρόπος είναι στο χέρι σας: διακόψτε τη χρηματοδότηση των κομματικοδίαιτων παρατάξεων από τα κόμματά σας!
Απλά πράγματα! Χωρίς τα φράγκα, φεύγουν οι φοιτητοπατέρες.
Αλλά φυσικά αυτό που ενδιαφέρει εσάς δεν είναι η κάθαρση από τον οχετό της σημερινής φαύλης εκπροσώπησης των φοιτητών.
Αυτό που σας καίει είναι να παραδώσετε την εξουσία στις εκάστοτε ολιγαρχίες που εγκαθιδρύετε, ξεκινώντας από τη βάση της κοινωνίας: την Παιδεία!
Η φωνή των ανεξάρτητων (από τα λαμόγια-κομματόσκυλα) φοιτητών σας γαργαλάει τα αυτιά.
Κι εσάς κυρά-Άννα μου ψύλλοι τα αυτιά σας μπήκανε πως οι νέοι ξυπνούν, γι αυτό και παίρνετε τα μέτρα (τους) και τους φιμώνετε προκαταβολικά.
Στο χέρι τους είναι να σας το ανταποδώσουν δεόντως!
Ως προς τη φοβερή διάταξη "που χτυπάει επιτέλους το αίσχος των αιώνιων φοιτητών" όπως πανηγυρίζουν και τα ΜΜΕ, έχω να σημειώσω πως καλώς θα διαγράφονται οι ανενεργοί φοιτητές που για δύο συνεχόμενα εξάμηνα δεν έχουν εγγραφεί.
Αλλά έχω την εντύπωση πως αυτό ισχύει εν πολλοίς και σήμερα στις περισσότερες σχολές.
Επίσης, δε θυμάμαι κανέναν ανενεργό φοιτητή να μην εγγράφεται στο εξάμηνό του, ακόμη κι αν δεν ήξερε κατά πού πέφτει η Σχολή!
Όλοι, ακόμη και οι πλέον ανενεργοί εγγράφονταν στα εξάμηνα Οκτώβρη και Μάρτη, ιδιαιτέρως οι άντρες, προκειμένου να διατηρούν την αναβολή στράτευσης.
Οπότε, καλό μεν... περιττό δε το συγκεκριμένο άρθρο. Για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο. Για να χουν να λένε ο Γιώργος ο ευτραφής κι ο Άδωνις ο φωνακλάς για ιδεολογικές νίκες και για κατακτήσεις του κόμματός τους. Να βγει κι η υποχρέωση της συνεχούς συναίνεσης, που ενοχλεί τους ψηφοφόρους του εν λόγω απο-κόμματος.
Επίσης, να σημειώσουμε κάτι για τους αιώνιους φοιτητές που μάλλον όσοι δεν σπούδασαν σε ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν το γνωρίζουν.
Μετά την παρέλευση του Ν+2, (του έκτου δηλαδή συνήθως έτους σπουδών) ο φοιτητής χάνει όλα τα προνόμιά του.
Ούτε δωρέαν συγγράμματα δικαιούται, ούτε παραμονή στην εστία, ούτε δωρεάν σίτιση, ούτε πάσο για συγκοινωνίες/ θέατρα/μουσεία κλπ.
Άρα ναι μεν, είναι άσχημο το θέαμα 30χρονων προπτυχιακών αιώνιων φοιτητών, αλλά πρέπει να διευκρινιστεί κάτι βασικό, για να καταρριφθεί η μπούρδα που ακούγεται από τα παπαγαλάκια: ο αιώνιος φοιτητής δεν κοστίζει φράγκο στο Κράτος, αοφύ δεν δικαιούται τίποτα από τα προαναφερθέντα!
Άρα το θέμα της διαγραφής των αιωνίων φοιτητών άπτεται ηθικών και αισθητικών κανόνων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί οικονομική ανακούφιση για το Κράτος. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν του κόστιζε απολύτως τίποτα!
Και για να είμαι σαφής, συμφωνώ με τη θέσπιση κάποιου ορίου στις σπουδές, με την προυπόθεση ότι δεν υπάρχουν αποδεδειγμένοι λόγοι ανωτέρας βίας, οι οποίοι κατέστησαν αδύνατη την επαρκή παρακολούθηση του προγράμματος σπουδών από τον φοιτητή.
Να προσθέσω εδώ την απορία μου για το αν τελικά ισχύει ή όχι ότι τα Πανεπιστήμια αναλαμβάνουν την αποκλειστική ευθύνη της οικονομικής διαχείρισής τους και ότι θα χρηματοδοτούν τη σίτιση και τη στέγαση από τα ταμεία τους.
Και συνυπολογίζοντας την πρωτοφανή υποχρηματοδότηση, ειατυπώνω το ερώτημα "αν το "Χ" Πανεπιστήμιο δεν έχει λεφτά, τότε ο άπορος φοιτητής θα στερηθεί τη σίτιση και τη στέγαση; Δηλαδή δεν είναι πια υποχρέωση του Κράτους;
Μυρίζει κάτι από Αγγλία εδώ...
Σ αυτό το θέμα θα ήθελα να δω μια πλήρη διευκρίνιση γιατί δεν έχει καταστεί σαφές το τι προβλέπεται.
Απλά θα πρέπει να μην ξεχνάμε ποτέ πως Υγεία και Παιδεία αποτελούν για τον Κρατικό Προυπολογισμό ανελαστικές και μη άμεσα ανταποδοτικές δαπάνες.
Η ανταπόδοση έρχεται μακροπρόθεσμα και με έμμεσους τρόπους, όταν λειτουργεί σωστά το σύστημα.
Οπότε δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίζουμε ως ΔΕΚΟ, που υποχρεούνται να είναι τουλάχιστον μη ζημιογόνες.
Η Υγεία και η Παιδεία είναι η επένδυση του Κράτους στο Ανθρώπινο Δυναμικό του, η οποία αποδίδει σε βάθος χρόνου.
Φυσικά να μη ξεχνάμε και το θέμα της απευθείας σύνδεσης των σπουδών με την "αγορά".
Μνημειώδης η ατάκα της κυρα-Άννας "δεν είναι λογικό στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Πειραιά να συμμετέχει κι ένας εφοπλιστής;" (????!!!????)
Τι λες μωρή; Πας καλά;
Άμα είναι έτσι, στο Συμβούλιο της Ψυχολογίας της Παντείου να συμμετέχει κι ένας... σχιζοφρενής!
Εντάξει, τρόπος του λέγειν είναι αυτό που είπα.
Αλλά για σκεφτείτε σε τι αποσκοπεί η ατάκα της Υπουργού περί εφοπλιστή;
Στην ουσία το Πανεπιστήμιο χάνει την έννοια της πλήρους κατάρτισης επί της επιστήμης που επιλέγει να διδαχθεί και να φοιτήσει ο σπουδαστής και αποκτά την έννοια ενός προθαλάμου ιδιωτικών επιχειρήσεων.
Δηλαδή χάνεται η ουσία της επιστήμης: η ανεξάρτητη και ανεπηρέαστη καθολική έρευνα επί του αντικειμένου των σπουδών και αντικαθίσταται από την διεκπεραίωση στόχων των μεγαλοκεφαλαιούχων από επιστημονίσκους-υπηκόους της νεοφιλελεύθερης αγοράς.
Ένας οικονομολόγος π.χ. δε θα μαθαίνει όλα τα οικονομικά συστήματα, τα θετικά, τα αρνητικά τους, τις παρενέργειές τους κλπ, αλλά θα εκπαιδεύεται σε ένα, σε αυτό που επέλεξαν γι αυτό οι φωστήρες της Παγκόσμιας Ελεύθερης Αγοράς και θα γνωρίζει ουσιαστικά μόνο αυτό πλέον ως δεδομένο.
Επομένως δε θα έχει άποψη για να το αλλάξει, αν και όταν αυτό χρειάζεται ή είναι αναγκαίο.
Έτσι δε θα υπάρχουν στο μέλλον επιστήμονες να... "χαλούν τη σούπα" του συστήματος, αφού θα είναι πλασμένοι σαν πειραματόζωα, σαν το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" του Κιούμπρικ.
Αυτό θα ξέρουν, αυτό θα κάνουν.
Και θα ξέρουν πάντοτε αυτό που αποφασίζουν γι αυτούς κάποιοι "φωστήρες". Γι αυτούς, πριν απ αυτούς, χωρίς αυτούς. Εναντίον τους...
Επίσης από το 2012 κι έπειτα προβλέπεται η παύση διανομής βιβλίων, συγγραμάτων, εντύπων σημειώσεων κλπ και η έναρξη της... ψηφιακής περιόδου, με τους φοιτητ΄ς να διαβάζουν τα συγγράμματά τους μέσω ίντερνετ.
Θα πει κανείς: μα φυσιολογικη δεν είναι αυτή η εξέλιξη;
Ανάλογα, θα απαντήσω τι θεωρεί κανείς εξέλιξη.
Διότι οι έννοιες "βιβλίο" και "εξέλιξη" είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους και δεν μπορεί εις το όνομα της εξέλιξης να σφαγιάζεται ο ρόλος του βιβλίου.
Δεν μπορεί να υπάρχουν επιστήμονες σε δέκα χρόνια, με άδειες βιβλιοθήκες!
Η τεχννολογία πρέπει να είναι όργανο του ανθρώπου και όχι ο άνθρωπος όργανο της τεχνολογίας, όργανο ενός δημιουργήματός του δηλαδή.
Με αυτή τη λογική της κυρα-Άννας και συνυπολογίζοντας τα σχέδιά της για το ψηφιακό τετράδιο στα γυμνάσια-λύκεια, θα φτάσουμε δεδομένα στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα της αδυναμίας των αυριανών-μεθαυριανών μαθητών και φοιτητών, ίσως και επιστημόνων, να γράφουν με μολύβι και χαρτί!!!
Αδιανόητο! Εξευτελιστικό!
Και όμως πέρα για πέρα προβλέψιμη εξέλιξη!
Ήδη , εξαιτίας των facebook, msn κλπ παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα σε παιδιά δημοτικού και γυμνασίου που γράφουν σε... greeklish στα σχολικά τους τετράδια, διαγωνίσματα κλπ.!
Δεν πρόκειται για συνωμοσιολογία! Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα!
Που δυστυχώς η Άννα Μπίλντεμπεργκ όχι απλώς δεν σκοπεύει να λύσει, αλλά αντιθέτως καθίσταται αρρωγός του προβλήματος.
Όσο για το Άσυλο, εκτιμώ πως και με τον ήδη υπάρχοντα Νόμο της Γιαννάκου, όταν διαπράττονταν εγκλήματα εντός του Πανεπιστημιακού χώρου, ήταν δυνατή η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας με ένα απλό ΟΚ του Πρύτανη.
Και φυσικά δεν μπορώ να μην τονίσω ότι συμφωνώ με την επέμβαση της Αστυνομίας όπου τελείται οποιοδήποτε έγκλημα.
Αλλά αφού το νομικό πλαίσιο επαρκούσε, τότε σε τι αποσκοπούσε η πλήρης κατάργηση του Ασύλου στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, με το επιχείρημα ότι θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος δημόσιος χώρος;
Γιατί, αφού λειτουργεί η Κυβέρνηση με βάση αυτό το επιχείρημα, θα επικροτούσα εάν ταυτόχρονα ήρε το και Άσυλο των Εκκλησιών.
Αλλά εκεί κάνει "τζιζ"!
Γιατί; Αυτοί δεν είναι δημόσιοι χώροι;
Γιατί εκεί κάνεις την πάπια κυρα-Άννα μου;
Δεν τα βάζεις με το παπαδαριό ε;
Πού να τα βάλεις;
Αυτοί είναι ακίνδυνοι μεγαλοεπιχειρηματίες και δεν ακουμπιούνται.
Αλλά οι φοιτητές είναι πάντα επικίνδυνοι για τα αντιδραστικά καθεστώτα.
Μπρος στο παπαδαριό τρως τ' αγγούρι,
και στους φοιτητές το παίζεις μούρη!
(παραφράζοντας το γνωστό τσιτάτο των τοίχων).
Και κάποιες τελευταίες ερωτησούλες:
Στα γήπεδα των χουλιγκάνων υπάρχει Άσυλο;
Στην Ομόνοια των πρεζεμπόρων υπάρχει Άσυλο;
Στις πλατείες του υποβαθμισμένου κέντρου (Βάθη, Μεταξουργείο, Βικτώρια, Αγ. Παντελεήμονας, Κυψέλη, Κουμουνδούρου) υπάρχει Άσυλο;
Στα δρομάκια της Αθήνας που σκοτώνεται, βιάζεται ή ληστεύεται κάθε μέρα κόσμος υπάρχει Άσυλο;
Στις διαδηλώσεις υπάρχει Άσυλο; (εκτός από την ΕΘΕΛ...)
Γιατί σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δε συλλαμβάνονται ποτέ οι ένοχοι;
Γιατί κάθε Κυριακή γίνεται της πουτάνας σε κάθε γήπεδο και δε συλλαμβάνεται ποτέ κανείς;
Έχει άσυλο στη Θύρα 7; Στη 13; Στην 4; Στην Original;
Γιατί στις πορείες δε συλλαμβάνεται ποτέ καμιά "παρέα" που πετά μολότωφ, παρά μόνο προσάγονται στην Ασφάλεια ανυποψίαστοι διαδηλωτές; Έχει άσυλο η βενζίνη, το στουπί ή το μπουκάλι της Heineken;
Και στην τελική, επειδή αυτό σας καίει, το θέμα των διαδηλώσεων... ρωτώ κι εγώ:
Αφού τόοοσο πολύ πια φαγωθήκατε να τους συλλάβετε τους "ταραξίες", γιατί μπήκατε στον κόπο να αλλάξετε το Νόμο και να πλακώνεστε πάλι με όλο τον κόσμο και δεν κάνετε το απλό: να περιφρουρείτε τις εισόδους των Πανεπιστημίων ούτως ώστε να μην μπορούν να καταφύγουν στο Άσυλό τους αυτοί οι φοβεροί και αιωνίως άπιαστοι ταραξίες, που ξαφνικά σας έπιασε ο πόνος γι αυτούς;
Αφού, καταπώς φαίνεται, η Σταδίου, η Πανεπιστημίου, η Πατησίων, η Βασιλίσσης Σοφίας αποτελούν Άσυλο στο μυαλό σας και δεν συλλαμβάνετε κανέναν ένοχο εκεί, περιφρουρήστε τις εισόδους των Ασύλων κι ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Μα αν το κάνατε αυτό κυρά-Άννα μου, θα σήμαινε ότι πράγματι σας απασχολούσε το πρόβλημα των καταστροφών και της παραβατικότητας εντός των Πανεπιστημίων και κυρίως η καταφυγή σε αυτά των "ταραξιών".
Αλλά έλα που δε σας απασχολεί αυτό!
Είστε απλώς σε διατεταγμένη υπηρεσία να εφαρμόσετε εις το ακέραιο την άνωθεν εντολή, την εντολή από τα αφεντικά σας.
Την εντολή για πρόληψη κάθε πιθανότητας οργανωμένης αντίδρασης της Πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στα σχέδια τα δικά σας και των ανωτέρων σας.
Αν και πιστεύω πως αυτή η λήξη του Ασύλου τελικά θα κάνει καλό στα πραγματικά δυναμικά κινήματα φοιτητών, διότι θα πάψουν να κρύβονται πίσω απ την ασφάλεια αυτού κάποιοι κηφήνες του φοιτητικού κινήματος και θέλω να πιστεύω πως μέσα στα αγριόχορτα της ιδεολογικής καταπίεσης θα φυτρώσει ένα ολοκαίνουριο λουλούδι, που θα είναι το νέο φοιτητικό κίνημα, ανεξάρτητο, απαλλαγμένο από φοβικούς βολεψάκηδες και κομματικά μαντριά.
Οι ευκολίες του συστήματος πάντα αποκοίμιζαν τους εν δυνάμει αντιδρώντες.
Αντικομφορμισμός στον Αγώνα λοιπόν!
Γιατί όχι;
Προκλήσεις της Νέας Εποχής!
Κι εσείς κυρα-Άννα μου να ξέρετε ότι όλη αυτή η υπόθεση θα σας γυρίσει μπούμερανγκ κάποια νύχτα μαγική, σαν την Αργεντινή...
Είναι ώρα των φοιτητών να δράσουν λοιπόν!
Εσείς ό,τι ήταν να κάνετε (ελπίζω πως) το κάνατε.
Και μάλιστα με την ιστορική συναίνεση των συνεταίρων Νεοφιλελεύθερων ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μητσοτακαίων!
Συγχαρητήρια Γιώργο Β', συγχαρητήρια ΠΑΣΟΚ. Έπεισες και με τις ανίερες συμμαχίες σου πιστεύω ακόμη περισσότερους για το ποιους εκπροσωπείς πια! Συγχαρητήρια για τους καινούριους φίλους σου: τον Αντώνη, τη Μαριέττα, τον Άρη, το Γιώργο, τον Άδωνι, τη Ντόρα, τον Κυριάκο...
Από τη μεριά μου θα ήθελα να πω πως θα προτιμούσα να μην επαναληφθεί ο τρόπος δράσης "Κατάληψη", αλλά με ανοιχτές Σχολές, να ενεργοποιηθούν όλοι οι φοιτητές-ενεργοί πολίτες και να ξεσηκώσουν, να ενεργοποιήσουν και τους υπολοίπους για να κατεβούν όσοι περισσότεροι γίνεται στους δρόμους και να διαμαρτυρηθούν.
Να φτιάξουν ανεξάρτητους συλλόγους, μέσω των οποίων θα ενώνονται οι φωνές τους και θα γίνονται βρυχηθμός που θα εισακούγεται σε όλη την ελληνική κοινωνία.
Να σκεφτούν δράσεις με τις οποίες θα κάνουν έκδηλη και σαφή στο πανελλήνιο την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.
Η κατάληψη νομίζω στην παρούσα φάση δεν έχει κάτι να προσφέρει, αφού πρώτα απ όλα έχει ήδη ψηφιστεί ο νόμος. Και κατάληψη χωρίς βραχυπρόθεσμο στόχο δεν έχει κανένα νόημα.
Και επίσης, μόνο με ανοιχτή σχολή θα καταφέρουν οι πιο ενεργοί να προσεγγίσουν τους πολλούς, τους ακόμη ανενεργούς και να τους ενημερώσουν, να τους κινητοποιήσουν.
Με κλειστή σχολή αφενός θα είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι και το πολύ-πολύ να δώσουν στην εξουσία τη χαρά των πρώτων μεταπολιτευτικών συλλήψεων εντός Πανεπιστημίου για κατάληψη...
Πρώτα μαζικοποίηση του αγώνα και μετά ριζοσπαστικοποίηση.
Κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον...
Συγχαρητήρια κυρα-Άννα που επιτέλους τα καταφέρατε:
Να μείνει ανεξίτηλη για πάντα η υπογραφή σας στην υπονόμευση του Δημόσιου, Δωρεάν και Ελεύθερου Πανεπιστημίου.
Με χρυσά γράμματα η υπογραφή: ΑΝΝΑ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ
(Ή αν θέλετε στη 2η επίσημη γλώσσα που επιδιώκετε να επιβάλλετε στην πανάρχαια χώρα των γραμμάτων και των τεχνών: ANNA BILDEBERG)
-- http://toixo-toixo.blogspot.
Ante pali to idio violi....Mia xara einai o neos nomos, kai ekei pou lei gia ekswpanepistimiakous diefkrinizei oto aftoi 8a einai ekswterikoi synergates/ka8hghtes efarmogwn. Diavaste ton nomo kala prwta kai meta grapste apopseis.
ΑπάντησηΔιαγραφή