Όχι μόνο θα επιμείνει ο Ολυμπιακός για τον Πάμπλο Ορμπάιθ, αλλά όπως φαίνεται ο αρχηγός της Μπιλμπάο, έγινε αμέσως ο πρώτος στόχος των "ερυθρολεύκων", που ετοιμάζονται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους Βάσκους και τον ίδιο τον παίκτη, ώστε να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο κύβος ερρίφθη, λοιπόν, καθώς 32χρονος αμυντικός μέσος θεωρείται -στη δεδομένη χρονική στιγμή- ο ιδανικός για να πλαισιώσει τον Αριέλ Ιμπαγάσα στη μεσαία γραμμή και να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του, τόσο τα ανασταλτικά, όσο και τα δημιουργικά.

Ο Βαλβέρδε που γνωρίζει τον παίκτη από την κοινή τους θητεία στην Αθλέτικ θεωρεί ότι με τον Ορμπάιθ να προστίθεται στο ρόστερ, ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει ένα χαφ που είναι σε θέση να μαρκάρει, αλλά ταυτόχρονα και να δημιουργήσει καταστάσεις για τους αντιπάλους.

Προφανώς, ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" υπολογίζει -για τον άξονα της ομάδας- και τον Λιούμπομιρ Φέισα, που σιγά-σιγά βρίσκει τον εαυτό του, ξεπερνώντας τον τραυματισμό που τον άφησε πίσω στην προετοιμασία και θεωρεί ότι η προσθήκη του Ορμπάιθ δίνει δύναμη και ποιότητα στη μεσαία γραμμή της ομάδας του.

Ο Ορμπάιθ, βέβαια, δεν είναι και τόσο "φτηνός", καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Αθλέτικ, ενώ και ο ίδιος έχει αρκετά σημαντικές απαιτήσεις. Υπολογίζεται ότι για να αποκτηθεί, εν τέλει, από τον Ολυμπιακό θα πρέπει να δαπανηθεί ένα ποσό που θα αγγίζει, αν δεν υπερβαίνει, τα 2.000.000 ευρώ.

Μέχρι πέρσι ο Ορμπάιθ αμειβόταν με 1.200.000 ευρώ ετησίως, ωστόσο έριξε αρκετά τις αποδοχές του όταν ανανέωσε το συμβόλαιό του στο ξεκίνημα της περιόδου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πάντως, δείχνει αποφασισμένος να "τελειώσει" την μεταγραφή, καθώς όλα δείχνουν ότι ο Ορμπάιθ έχει επιλεγεί σαν βασικός στόχος και ο Ολυμπιακός θα εντείνει τις προσπάθειές του να τον αποκτήσει...

Τι λέει ο μάνατζέρ του
"Προς το παρόν δεν μπορώ να πω κάτι" ήταν η απάντηση του ατζέντη του Ορμπάιθ, Τόμας Ντουράν, στην επικοινωνία που είχε μαζί του το Sport24.gr και ο Θανάσης Κρεκούκιας. Την ίδια δήλωση έκανε και στους Ισπανούς συναδέλφους, που ερμήνευσαν αυτή τη στάση ως ...αποτέλεσμα διεργασιών οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

"Αν δεν υπήρχε θέμα, θα το διέψευδε κατηγορηματικά" ήταν η γνώμη των ρεπόρτερ που μιλάνε με τον συγκεκριμένο μάνατζερ και γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο ενεργεί.

Ορμπάιθ: "Δεν ξέρω κάτι"
Με τον Ορμπάιθ επικοινώνησε την Τετάρτη το βράδυ και δημοσιογράφος της El Mundo Deportivo, αλλά ο διεθνής Ισπανός δεν θέλησε να ...ξεκαθαρίσει το τοπίο, λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτε για το θέμα της μεταγραφής του από την Αθλέτικ στον Ολυμπιακό.

Κι ενώ ο Ορμπάιθ (μάλλον) έρχεται, ο Ντάρμπισιρ φεύγει καθώς οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή του στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Την υπόθεση διεκπεραίωσε για λογαριασμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Γ.Βρέντζος με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εκ νέου ερωτηματικά για την ...ικανότητα του τεχνικού διευθυντή Εδουάρδο Μαθία, να βγάλει σε πέρας τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, για τις οποίες μάλιστα αμείβεται αδρά.

Πηγή :http://www.sport24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top