Το σωματικό βάρος παίζει ρόλο στη σεξουαλική ζωή και όχι μόνο. Όλοι οι γιατροί θα σας το επιβεβαιώσουν αυτό. Μερικοί από τους βασικότερους λόγους είναι οι παρακάτω:

        1. Τα επιπλέον κιλά μας δυσκολεύουν να απολαύσουμε μία δραστήρια ερωτική ζωή, όπως ακριβώς μας δυσκολεύουν να ανέβουμε τις σκάλες με τα πόδια ή να περπατήσουμε ζωηρά για μία ώρα. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Αν θέλετε πραγματικά να συμμετέχετε ενεργά και με κέφι στο κρεβάτι με τον σύντροφό σας, καλό θα ήταν να χάσετε τα έξτρα κιλά, αν υπάρχουν.

        2. Όταν έχουμε παραπάνω κιλά από τα κανονικά επηρεάζεται άμεσα και η γονιμότητά μας και αυτό γιατί το σώμα αναγκάζεται να παράγει επιπλέον οιστρογόνα, τα οποία με τη σειρά τους μειώνουν τις πιθανότητες να συλλάβουμε. Χάνοντας ένα πέντε με δέκα τις εκατό του σωματικού σας βάρους σίγουρα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος.

        3. Οι παχύσαρκες γυναίκες αντιμετωπίζουν έντονους πόνους κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης, εναλλαγές στη συμπεριφορά, κράμπες και φουσκώματα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα επίπεδα των ορμονών που είναι «πειραγμένα» λόγω επιπλέον κιλών, επαναστατούν.

        4. Οι υπέρβαρες/ παχύσαρκες έγκυες γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουνυπέρταση και διαβήτη το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους, από τις γυναίκες που έχουν φυσιολογικό βάρος.

http://frappedoupoli.blogspot.com/2011/08/blog-post_703.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top