Ακούσαμε χθες την κραυγή αγωνίας του πρωθυπουργού που ανήγγειλε τη δημιουργία διακομματικής επιτροπής κατά της βίας και των αποδοκιμασιών που δέχονται οι πολιορκούμενοι από απελπισμένους πολίτες βουλευτές όχι μόνο του κυβερνητικού σχηματισμού κι εκλαμβάνονται ως απειλές.....


Συμπτωματικά, χθες ακούστηκε άλλη μία κραυγής αγωνίας μέσα στη Βουλή, η οποία μίλησε για αδιέξοδα και σκοπέλους προκειμένου η αρμόδια αρχή να παρέμβει με λυσιτελή τρόπο και μέσα και να λύσει το γόρδιο όπως έχει καταντήσει δεσμό των απειλών ακόμη και κατά ζωής, σε βάρος εκβιαζόμενων, απειλούμενων και ψυχολογικά καταπιεζόμενων ανήλικων αγοριών και κοριτσιών.

Γιατί το cyber bullying είναι μία από τις πολλαπλές μεθόδους και τρόπους κυβερνοτρομοκρατίας απειλής και επιβολής σ' ένα παιδί ανήκεστων φοβικών συνδρόμων που σταδιακά εμπίπτουν στη δικαιοδοσία ψυχιατρικής παρακολούθησης.

Σε αρμόδια επιτροπή που συνεδρίασε στην αίθουσα "Παναγή Τσαλδάρη" στη Βουλή με θέμα τις απειλές κατά των εφήβων, μεταξύ άλλων εμπειρογνωμόνων ήταν παρόν και πήρε το λόγο ο προϊστάμενος της δίωξης ηλεκτρινικού εγκλήματος Μάνος Σφακιανάκης, ο οποίος ύψωσε τη δική του κραυγή αγωνίας.

Αποτεινόμενος στους εθνοπατέρες, αρκετοί από τους οποίους φανταζόμαστε αρχίζουν το τελευταίο διάστημα να πολιορκούνται από φοβικά σύνδρομα εξαιτίας του αναθεματικού λίθου που δέχονται σε φραστικό επίπεδο και στους οποίους είπε ότι "στην Ελλάδα η απειλή μέσω διαδικτύου δεν μπορεί να διερευνηθεί, επειδή δεν το επιτρέπει η νομοθεσία"!

Αναφέρθηκε στις τρεις γνωμοδοτήσεις των ανά περίοδο εισαγγελέων του Αρείου πάγου -με τελευταία στις 2 Ιουνίου- σχετικές με την επέκταση στις άρσεις του απορρήτου των επικοινωνιών και για αδικήματα εκτός του κακουργηματικού πεδίου, που όμως εγγράφονται στα παλαιότερα των υποδημάτων των πάροχων εταιρειών.

Τρανό παράδειγμα; Οι ηλεκτρονικές απειλές που δέχτηκε η κόρη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ακριβώς 6 ημέρες μετά τη τελευταία γνωμοδότηση της ανώτατης δικαστικής αρχής και η εταιρεία που παρήχε το δικαίωμα στον ανώνυμο δράστη να απειλήσει, αρνήθηκε το δικαίωμα στο θύμα να διερευνήσει την πηγή εκπόρευσης της απειλής.

Ο κ. Σφακιανάκης ζήτησε από τους βουλευτές κι επισήμανε την αναγκαιότητα "ν΄αλλάξει ο νόμος 2225/94, να τροποποιηθεί επιτέλους και να συμπεριληφθεί αν μη τί άλλο το αδίκημα της απειλής κατά της ζωής".

Λέτε τώρα που οι βουλευτές, οι οποίοι μέχρι πρότινος επέτρεψαν με πρόσφατο νομοθέτημα την άρση για αδίκημα εκτός του κακουργηματικού χαρακτήρα για αυτό της πειρατείας, με την οποία τροποποίηση έσπευσαν προφανέστατα να στρατευθούν και να ομονοήσουν υπέρ των συμφερόντων ανώνυμων εταιρειών, υπό το βάρος των σε βάρος τους απειλών κατανοήσουν ότι και οι πολίτες έχουν ψυχή και δικαιούνται να υψώνουν την ίδια με τη δική τους φωνή αγωνίας- διαμαρτυρίας για απειλή κατά της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top