http://www.newscode.gr/photos/images/sized/articles/dollars-money_coins-thumb-large10-458x315.jpgOι Οίκοι αξιολόγησης  προειδοποιούν ότι θα χαρακτηρίσουν αρνητικές τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας…
σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για την αύξηση του ορίου δανεισμού του αμερικανικού δημοσίου.
Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι επεξεργάζονταν το «Σχέδιο Β», το οποίο δίνει τη δυνατότητα αύξησης του ορίου δανεισμού, ενώ περιλαμβάνει παράλληλα ορισμένες περικοπές δαπανών. Και αυτό μόλις 2 ημέρες πριν από την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία λήγει η προθεσμία που τους έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για την επίτευξη συμφωνίας όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματος και την αύξηση του ορίου δανεισμού του Αμερικανικού Δημοσίου, που θα εμποδίσει να οδηγηθεί η χώρα σε μία άνευ προηγουμένου χρεοκοπία.

Οι Δημοκρατικοί θέλουν οι αυξήσεις στη φορολογία των πλουσιότερων Αμερικανών να αποτελέσουν όρο της τελικής συμφωνίας για τη μείωση του ελλείμματος. Οι Ρεπουμπλικάνοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα πλήξει την ήδη υποτονική ανάπτυξη, και ζητούν περικοπές κοινωνικών προγραμμάτων των Δημοκρατικών.

Το «Σχέδιο Β» του κ. Μακόνελ, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα, κερδίζει έδαφος εν μέρει, διότι επιτρέπει στους Ρεπουμπλικάνους να αποφύγουν την πολιτικά «τοξική» ψήφο υπέρ της αύξησης του ορίου δανεισμού.
Ωστόσο, οι λεπτομέρειες του σχεδίου, στις οποίες περιλαμβάνονται περικοπές δαπανών ύψους 1,5 δισ. δολ. δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη. Ο πρόεδρος Ομπάμα πιστεύει ότι εάν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, το Κογκρέσο θα έχει τα χρονικά περιθώρια να ψηφίσει τη σχετική νομοθεσία, πριν από τις 2 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία το αμερικανικό Δημόσιο δεν θα έχει χρήματα για να αποπληρώσει κρατικά ομόλογα.


newscode

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top