http://img.protothema.gr/530139A89E703FFAF3BA8C7474225150.jpgΔυο φωτιές βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στη Λάρισα και στον Αετό Φιλιατών…


Στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ελάτεια Λάρισας επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη, ενώ στον Αετό Φιλιατών επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 6 οχήματα και 1 αεροσκάφος.

Εν τω μεταξύ υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή Ασβεστοχωρίου, λίγα χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων.

Κατά τη χθεσινή μέρα αλλά και κατά την διάρκεια της νύχτας, απειλήθηκαν σπίτια στις περιοχές, Ασβεστοχωρίου, Πεδινής, Νεοχωρόπουλου , Κάτω Μαρμάρων, Πανεπιστημιούπολης και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Δουρούτη.

Όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα που κινούνταν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Με την ανατολή του ηλίου σήμερα, τα πυροσβεστικά αεροπλάνα «Καναντέρ» συνέχισαν τις ρίψεις νερού, μαζί με το ελικόπτερο «Έρικσον» ελέγχοντας την φωτιά και στη συνέχεια αποσύρθηκαν για να παραμείνουν τα πεζοπόρα τμήματα και οι υδροφόρες. Υπήρχε όμως μια εστία φωτιάς στην χωματερή της Δουρούτης όπου δυνάμεις της Πυροσβεστικής την έχουν υπό έλεγχο.

Αλλά πριν λίγο όμως, σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση της φωτιάς σε πολλά σημεία του Νεοχωρόπουλου και κλήθηκε και πάλι το ελικόπτερο «Έρικσον» για ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς μέχρι τώρα έχουν καεί περί τα 13.000 στρέμματα, χορτολιβαδικής έκτασης, θάμνων και δάσους, τα τελευταία στην περιοχή της Πανεπιστημιούπολης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top