http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/318ade814ba3785bb602d15d3ebf8033_M.jpg?t=1310025061Η φράουλα εκτός από υπέροχο φρούτο...
αναδεικνύεται και σε δυνατό φάρμακο κατά του καρκίνου.
Παραπέμπει σε στιγμές πάθους, είναι γλυκιά και διαπεραστική, ζουμερή και δροσερή αλλά και πολύ ωφέλιμη για την υγεία μας. Οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το φρούτο αυτό έχει και σημαντικά πλεονεκτήματα στο κομμάτι της υγείας αφού με την αντιοξειδωτική της δράση ενισχύει την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του καρκίνου του οισοφάγου.
Τρώγοντας φράουλες εμποδίζετε τη μετατροπή πρώιμων κυτταρικών βλαβών σε όγκο όπως παρουσίασαν επιστήμονες στην Αμερικάνικη Ένωση για την Έρευνα Κατά του Καρκίνου. Οι ερευνητές δοκίμασαν τη χορήγηση σκόνης από αποξηραμένες φράουλες σε 36 ανθρώπους που ζουν στην Κίνα σε διαφορετικά μέρη. Στις περιοχές αυτές σημειώνονται τα υψηλότερα κρούσματα καρκίνου του οισοφάγου.
Οι ερευνητές έκριναν από τα αποτελέσματα ότι η συχνή κατανάλωση φράουλας στις 29 περιπτώσεις είχε ως αποτέλεσμα οι προ-καρκινικοί όγκοι των ασθενών να επανέλθουν σε χαμηλότερα επίπεδα και να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να εξελιχθούν σε καρκίνο. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι οι φράουλες εμποδίζουν τον καρκίνο αλλά είναι βέβαιο όπως φαίνεται από τα ιστολογικά αποτελέσματα ότι η ανάπτυξη των όγκων υποχωρεί.
Υπογραμμίζουν δε ότι τα πλεονεκτήματα της κατανάλωσης φράουλας μπορεί να είναι και έμμεσα όπως για παράδειγμα η εμπόδιση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων και των φλεγμονών. Εκτός των άλλων όμως η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία ενώ έχει ελάχιστες θερμίδες. Βοηθάει επίσης αν έχετε θέματα  δυσκοιλιότητας, αναιμίας ή υπέρτασης και έχοντας πλούσια αποθέματα καλίου και βιταμίνης C κάνει καλό σε όσους πάσχουν από οστεοπόρωση. Μια εναλλακτική έρευνα υποστηρίζει ότι η ανάμειξη φράουλας με αλκοόλ ενισχύει τις αντιοξειδωτικές τις ικανότητες, οι οποίες εφορμούν ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και στη διαδικασία γήρανσης.
Daiquiri φράουλα λοιπόν όλο το καλοκαίρι!

queen.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top