Μην αφήνετε την κρίση να σας «πάρει από κάτω»...



Το καλοκαίρι οι ρυθμοί πέφτουν. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε πάλι εκείνες τις μικρές στιγμές που ομορφαίνουν τη ζωή μας και να ξανανιώσουμε τι θα πει ευτυχία!

Κάποτε, το να καλείτε φίλους στο σπίτι ήταν η αγαπημένη σας συνήθεια του Σαββατοκύριακου. Σήμερα στην ιδέα των άπλυτων πιάτων στον νεροχύτη όλα ακυρώνονται. Κι όμως, οι ειδικοί επιμένουν: υπάρχει μια αίσθηση ικανοποίησης που μόνο όταν δημιουργούμε για τους άλλους μπορούμε να νιώσουμε. Το σημαντικό είναι να είμαστε ρεαλιστές με τις ικανότητές μας και με τον χρόνο που έχουμε να αφιερώσουμε.



Όταν τρέχετε από το πρωί ως το βράδι για να τα φέρετε βόλτα, το μόνο που θέλετε όταν πέφτετε στο κρεβάτι είναι το αναπαυτικό σας μαξιλάρι και… απόλυτη ησυχία! Ακόμη και όταν ο σύντροφός σας σας παρασύρει στην αγκαλιά του, στο μυαλό σας τρυπώνει η σκέψη «ας κάνει γρήγορα» αφού αύριο σας περιμένει μια δύσκολη μέρα! Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso, οι ψυχολόγοι προτείνουν να βγάλετε από το μυαλό σας τη σκέψη «είμαι κουρασμένη αλλά πρέπει να το κάνω». Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι πρώτα απ’ όλα οφείλουμε να προσφέρουμε χαρά στον εαυτό μας.


Μια βόλτα στα μαγαζιά ήταν ό,τι πιο ευχάριστο μπορούσαμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας. Τώρα πια το shopping γίνεται στα γρήγορα, καθώς αφορά μόνο όσα πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσουμε ή μας προκαλεί τύψεις, αφού η κρίση δεν μας αφήνει να ξοδεύουμε πλέον αλόγιστα. Το shopping όμως δεν είναι αμαρτωλό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας για ποιο λόγο βγαίνουμε στα μαγαζιά. Αν ο λόγος είναι πρακτικός ο στόχος είναι να τελειώσουμε με την υποχρέωση όσο πιο γρήγορα γίνεται και δεν πειράζει αν η διαδικασία δεν είναι ευχάριστη. Αν όμως βγαίνετε στα μαγαζιά επειδή έχετε ανάγκη να φροντίσετε τον εαυτό σας, τότε οφείλετε να απολαύσετε την εμπειρία και να ξοδέψετε χωρίς τύψεις τα χρήματα που έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να χαλάσετε μόνο για εσάς.


24wro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top