Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκουφης με ανακοίνωσή του…
επαναλαμβάνει για μια ακόμα φορά ότι ως υπουργός Οικονομικών δεν είχε καμία ευθύνη για τον ΟΤΕ.
Ο κ. Αλογιοσκούφης κάνει λόγο για έωλες και ασυνάρτητες κατηγορίες, ενώ η επιστολή του έρχεται λίγες μέρες μετά την πρόταση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Γ. Αλογοσκούφη στην εποπτεία του ΟΤΕ.
«Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επικαλούνται διατάξεις οι οποίες δεν έχουν εφαρμογή στον ΟΤΕ, ως εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρίας.
Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών δεν έχει βάσει του νόμου αρμοδιότητα εποπτείας και ελέγχου των πράξεων της Διοίκησης μιας εισηγμένης Α.Ε. όπως ο ΟΤΕ, πέραν αυτών πουπροβλέπονται για οποιαδήποτε Ανώνυμη Εταιρεία της χώρας. Ο ΟΤΕ δεν είναι ΔΕΚΟ» σημειώνει ο πρώην «τσάρος’ της ελληνικής οικονομίας.
«Οι αποκρατικοποιήσεις έγιναν σε πολύ υψηλές τιμές. 10% διατέθηκε τον Ιούνιο του 2005, σε τιμή 17,02 ευρώ ανά μετοχή. 10,7% διατέθηκε τον Ιούνιο του 2007 σε τιμή 21,4 ευρώ ανά μετοχή. 3,03% διατέθηκε το Μάρτιο του 2008 σε τιμή 29,75 ευρώ ανά μετοχή. 5% διατέθηκε τον Ιούνιο του 2009 (σε ενεργοποίηση της συμφωνίας του Μαρτίου του 2008) σε διασφαλισθείσα από το 2008 τιμή 27,5 ευρώ ανά μετοχή. Σύνολο εσόδων 3 δις, 63 εκατομμύρια ευρώ, για μετοχές που στις 10 Μαρτίου του 2004 είχαν χρηματιστηριακή αξία μόλις 1 δις, 294 εκατομμύρια ευρώ» υπογραμμίζει ο κ. Αλογοσκούφης.

newsbomb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top