Γράφει ο Δημήτρης...


Ο τουρισμός είναι ίσως ο μόνος δρόμος της εξόδου της χώρας από την κρίση. Όμως δεν γίνονται οργανωμένες κινίσεις από κανέναν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως το κράτος δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Θα πρέπει να...




αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι τις πρωτοβουλίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί το νησί της Καλύμνου οπού εδώ και 1-2 χρόνια ενώθηκαν οι κάτοικοι και αποφάσισαν να χρηματοδοτήσουν μια μικρή καμπάνια σε όλη την Ευρώπη προτείνοντας το νησί τους σαν ιδανικό προορισμό για λάτρεις της ορειβασίας καθώς διαθέτει πανέμορφα βράχια τα οποία καταλήγουν στην θάλασσα. Το αποτέλεσμα?? Μέσα σε 2 χρόνια ο αριθμός των τουριστών έχει διπλασιστεί!! Και όχι μόνο αυτό. Το εναλλακτικό κοινό στο οποίο απευθύνονται επιλέγει για διακοπές το νησί όλον το χρόνο από Μάιο έως και Οκτώβριο μεγαλώνοντας έτσι την τουριστική περίοδο για το ακριτικό νησί.
         Φέτος με τις ταραχές στην μέση Ανατολή η χώρα μας έχει την μοναδική ευκαιρία να επανέλθει ξανά στο προσκήνιο της μεσογείου. Όμως ενώ οι αεροπορικές αφίξεις ξένων έχουν αυξηθεί στο πεντάμηνο κατά 4,5% οι ανταγωνιστές μας βιώνουν αύξηση της τάξης του 14,6% στην Τουρκία, 11,7% στην Κύπρο και 7,3% στην Ισπανία. 
         Ο Ελληνικός τουρισμός τα τελευταία τρίνατα χρόνια στηρίχτηκε στα λεγόμενα 4 S:  SEA, SUN, SEX and SOUVLAKI!!! Ο καιρός όμως έφτασε για να αλλάξουμε στρατηγική και θα πρέπει να το κάνουμε πράξη πριν να είναι πολύ αργά!!



frappedoupoli

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top