Αλλάζει τελείως το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι αδειοδοτήσεις της Football League ακυρώνονται με παρέμβαση της UEFA και υπάρχει έντονη φημολογία για...
διεξαγωγή των πλέι οφ, ασφαλώς με τον ΟΦΗ μέσα (όπως και τα Τρίκαλα). Σαφώς αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση στον τίμιο αγώνα που έδωσε η κρητική ΠΑΕ για να τηρηθεί η νομιμότητα. Η ΕΠΟ, με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της, τις παράνομες επιτροπές, τα σκάνδαλα και τα "παραμάγαζα" στους διαδρόμους της, δημιούργησε ένα απίστευτο μπάχαλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΟΦΗ ήταν αυτός που πολέμησε τη σήψη της Ομοσπονδίας με την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια κυνηγώντας το δίκιο του. Εδώ και μέρες γράφαμε ότι ο ΟΦΗ δεν έχει να φοβάται κανέναν "μπαμπούλα", ούτε τον ανήθικο πόλεμο της ΕΠΟ με τις απειλές για αφανισμό.
H UEFA κλήθηκε στην Ελλάδα από την ΕΠΟ, ουσιαστικά όχι για να τιμωρήσει τον ΟΦΗ, αλλά για να τη βγάλει από το αδιέξοδο που την έφεραν τα δικά της λάθη. Ο εκτελεστικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, συναντήθηκε χθες με το γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου, με θέμα τα ζητήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το χάος που επικρατεί. Όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις, ο εντεταλμένος της UEFA ανέφερε πως τα κριτήρια αδειοδότησης που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα για τις ομάδες της Β' Εθνικής που διεκδικούν την άνοδο είναι ιδιαιτέρως αυστηρά, σε βαθμό που δύσκολα τα συναντάς σε δεύτερη κατηγορία άλλης ευρωπαϊκής χώρας. Επισήμανε, μάλιστα, πως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα και απαραιτήτως μια περίοδο προσαρμογής ώστε σταδιακά να πληρούν τα κριτήρια που ισχύουν για τη Σούπερ Λίγκα.
Οι πληροφορίες λένε ότι στο Δ.Σ. της ΕΠΟ την Παρασκευή θα διαβαστεί επιστολή της UEFA, η οποία θα είναι εναρμονισμένη με όσα υποστήριξε ο κ. Ινφαντίνο. Η κατάργηση των αδειοδοτήσεων της Football League φέρνει πολύ πιθανά πλέον τη διεξαγωγή πλέι οφ με τη συμμετοχή ΟΦΗ, Τρικάλων και Λεβαδειακού, ενώ παίζεται αν θα συμμετάσχει η Δόξα Δράμας, η οποία έχει πρόβλημα με τις ενημερότητες. Τα πλέι οφ ίσως να ξεκινήσουν την Κυριακή 26 Ιουνίου.



http://heraklion1.blogspot.com/2011/06/blog-post_5318.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top