Η διδακτική χρονιά ολοκληρώθηκε σχετικά πρόσφατα και αμέσως άρχισε στο υπουργείο Παιδείας ο προγραμματισμός για την...

προσεχή σχολική χρονιά, την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αλλά και την έγκαιρη στελέχωση με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι σχετικές εβδομαδιαίες συσκέψεις γίνονται υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Βασ. Κουλαϊδή.

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα αρχίσει η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας, όπως για παράδειγμα οι περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης, ενώ αρχίζουν και οι διαδικασίες για το διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών το β' δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ώστε να καλυφθεί μέρος των οργανικών κενών που θα προκύψουν μετά τις συνταξιοδοτήσεις ή τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών. Επίσης, αρχίζουν οι διαδικασίες και για την κάλυψη μέρους των λειτουργικών κενών με αποσπάσεις από σχολείο σε σχολείο που φέτος για πρώτη φορά θα γίνουν μετά τους διορισμούς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι οι διαδικασίες που έχουν ανακοινωθεί πρόσφατα για τις αποσπάσεις αποτελούν εγγύηση για την αντικειμενικότητα στην προσμέτρηση των κριτηρίων και διαφάνεια στον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων. Σ' αυτό το πλαίσιο έχει σταλεί εγκύκλιος στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που προβλέπει ότι:
- Η καταχώριση των αιτήσεων των εκπαιδευτικών γίνεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα.
- Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα διενεργεί αυτόματα την αποτίμηση των κριτηρίων κατά τα πρότυπα του συστήματος που εφαρμόζεται για τις μεταθέσεις.
- Η κατάταξη των εκπαιδευτικών σε πίνακες γίνεται με απόλυτα αντικειμενικό τρόπο, με μοναδικό κριτήριο το σύνολο των μορίων που συγκέντρωσαν.
- Τα λειτουργικά κενά προκύπτουν μέσα από την αποτύπωση του εκπαιδευτικού προσωπικού ανά σχολείο και Διεύθυνση Εκπαίδευσης στο αντίστοιχο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής κενών και πλεονασμάτων.
- Κατηγορίες εκπαιδευτικών με ιδιαίτερες κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες αντιμετωπίζονται, κατά προτεραιότητα, μέσα από αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_2137.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top