Απειλητικά μηνύματα για τη ζωή του από την Ελλάδα αποκάλυψε ότι δέχεται ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.


Δίπλα του στεκόταν ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, ο οποίος δεν έκανε κανένα σχόλιο.
«Τι να πεις για τους Έλληνες...; Αυτό είναι ένα καλό ερώτημα. Αναρωτιέμαι κι εγώ συχνά, καθώς λαμβάνω πολλές επιστολές από την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και απειλητικές επιστολές κατά της ζωής μου» αποκάλυψε στη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου, χθες στο Στρασβούργο.
Όπως τονίζει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αποκάλυψη αυτή έγινε λίγο μετά τη συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Λουξεμβούργο.

Εκκληση για πολιτική συναίνεση ως προς την ακολουθητέα πορεία ανάμεσα στις «δύο πολιτικές οικογένειες της Ελλάδας» ώστε η χώρα «να δώσει προς τα έξω την εικόνα ότι γνωρίζει πού πηγαίνει» απηύθυνε χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Στρασβούργο ο πρόεδρος του Eurogroupe Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν θα έχουμε αποτέλεσμα, εάν δεν υπάρξει συναίνεση ανάμεσα στις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις» προειδοποίησε.

«Όσο περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις γίνουν, τόσο λιγότερες θα είναι η θυσίες που θα επιβληθούν στους οικονομικά ασθενέστερους των Ελλήνων» είπε, αναφερόμενος στο κύμα διαμαρτυρίας και δυσαρέσκειας που εκδηλώνεται στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Ολι Ρεν απηύθυνε επίσης από το ίδιο βήμα έκκληση για διακομματική συμφωνία μεταξύ των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει «ένα έλλειμμα αξιοπιστίας ως προς την Ελλάδα».

«Εάν αυτό είναι δυνατόν στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, γιατί όχι στην Ελλάδα;» αναρωτήθηκε.

Τόσο ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όσο και ο Ολι Ρεν τόνισαν ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις για να εξασφαλισθεί η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας, μία απαίτηση που έχει διατυπωθεί κυρίως από το Βερολίνο, αλλά κατά τέτοιον τρόπο ώστε να μην ταυτισθεί από την αγορά με μία σοβαρή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ο Ολι Ρεν δήλωσε ότι «το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους δεν βρίσκεται στο τραπέζι, εργαζόμαστε επί μίας πρωτοβουλίας τύπου Βιένης» η οποία αναλήφθηκε το 2009 στην αυστριακή πρωτεύουσα από τις μεγάλες τράπεζες που δεσμεύθηκαν να μην αποσυρθούν από τη Ρουμανία, η οποία αντιμετώπιζε τότε μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες.

Αντίστοιχες συμφωνίες επετεύχθησαν στη συνέχεια με την Ουγγαρία και την Λετονία.

Ο Επίτροπος Ολι Ρεν τόνισε πως εάν δεν υπάρξει πρόοδος στην προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας, δεν πρόκειται να εκταμιευθεί η δόση του Ιουνίου.

Τόσο ο Επίτροπος όσο και ο πρόεδρος του Eurogroup διαβεβαίωσαν πως ουδέποτε τέθηκε θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ούτε και της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με την περικοπή της αξίας των κρατικών ομολόγων.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι, στην παρούσα φάση, διακυβεύεται η τύχη της Ελλάδας και όχι η τύχη κάποιων κομμάτων.

Ο ίδιος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την τελική έκβαση της κρίσης στην Ελλάδα και τόνισε χαρακτηριστικά ότι για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία δεν ανησυχεί ιδιαίτερα, διότι οι εκεί πολιτικές δυνάμεις έχουν κατανοήσει πλήρως ότι προέχει η σωτηρία των χωρών τους και όχι οι κομματικές αντιπαραθέσεις.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=4634625

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top