Ο προσανατολισμός του Ολυμπιακού τακτικά από το ξεκίνημα του παιχνιδιού είχε έναν ξεκάθαρο στόχο, το πέρασμα της μπάλας μέσα στη ρακέτα στα χέρια των Μπουρούση και Μαυροκεφαλίδη.
Οι δυο τους τα κατάφερναν αρκετά καλά και έχοντας μοιρασμένες τις προσπάθειες μεταξύ τους σκόραραν κατ’ αποκλειστικότητα για τους «ερυθρόλευκους» μέχρι το 5’ (11-10).

Ο Παναθηναϊκός στο ίδιο διάστημα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την υψομετρική διαφορά των Τέπιτς και Σάτο κοντά στο καλάθι απέναντι στους κοντύτερους γκαρντ του Ολυμπιακού (Σπανούλη, Γκόρντον, Χαλπερίν), αλλά χωρίς την καλή δημιουργία από τον Διαμαντίδη έμενε κοντά στο σκορ, αλλά δεν μπορούσε να «χτυπήσει» στο μονοδιάστατο τρόπο ανάπτυξης των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να παίρνει τους πόντους του μέσα από το καλάθι, αλλά όταν άρχιζε να γίνεται απειλητικός και μ τις διεισδύσεις των Σπανούλη και Γκόρντον ξέφυγε με +6 (18-12, 6’).

Η είσοδος του Γλυνιαδάκη δεν διαφοροποίησε στο παραμικρό τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού με τον Κρητικό σέντερ να σκοράρει έξι γρήγορους πόντους για το +7 (26-19) του 11’. Αυτός που άλλαξε ωστόσο τη ροή του αγώνα, ήταν ο Ντρου Νίκολας και η ταυτόχρονη παρουσία των Σπανούλη, Τεόντοσιτς στο παρκέ.

Ο Αμερικάνος γκαρντ του Παναθηναϊκού πέτυχε το πρώτο τρίποντο στο… ΣΕΦ (μετά τα 0/7 του πρώτου ματς) από τα οκτώ μέτρα λίγο πριν τη λήξη του πρώτου δεκάλεπτου και έπειτα πήρε φόρα ευστοχώντας σε δυο ακόμα στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου.

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε σερί 14-3 μέχρι το 29-33 του 15’ εξαιτίας της αδυναμίας του να δείξει την ίδια συνέπεια στο επιθετικό του πλάνο. Ο Παναθηναϊκός προσαρμόστηκε, έστελνε συχνά και δεύτερο παίκτη στον Μπουρούση και οι «ερυθρόλευκοι» επανήλθαν (34-33, 16’) μόνο όταν βρήκαν πόντους στον αιφνιδιασμό.

Το ποστάρισμα του Παπαλουκά από τον Καϊμακόγλου και η άμυνα προσαρμογής που έβγαλε εκτός ρυθμού τον Ολυμπιακό στο δεύτερο τελικό αποτέλεσε το άρμα μάχης των «πρασίνων» για τη διατήρηση του προβαδίσματός τους.

Στα τελευταίας λεπτά της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός απάντησε στον Ολυμπιακό με το ίδιο νόμισμα που… πληρώθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι περιφερειακοί των «πρασίνων» στόχευαν στη ρακέτα τους Βουγιούκα και Μπατίστ και έτσι η διαφορά για τους φιλοξενούμενους έφθασε στο +7 (37-44) λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στο ίδιο διάστημα ο Ολυμπιακός τα περίμενε όλα από τον Μπουρούση που πέτυχε και τους πέντε πόντους της ομάδας του στα τελευταία τέσσερα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου φθάνοντας στο ημίχρονο να έχει 14 πόντους (με 5/5 δίποντα και 4/5 βολές) και 5 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής!

Ο «κρυφός» άσος του Ίβκοβιτς στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης που πάτησε παρκέ μαζί με τον Μιχάλη Πελεκάνο. Με πέντε πόντους του πρώτου ο Ολυμπιακού μείωσε σε 44-46 στο 22’, ο Μπατίστ πέτυχε το 44-48 και στο 24’05’’ η νύχτα στο ΣΕΦ… έγινε μέρα με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να πετούν στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ κροτίδες και βεγγαλικά που οδήγησαν σε περίπου πεντάλεπτη διακοπή του αγώνα.

Η ένταση βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» που βελτίωσαν την άμυνα τους και  εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιλογές του Παναθηναϊκού. Τα δυο πρώτα εύστοχα τρίποντα των γηπεδούχων στο ματς τους έδωσαν αυτοπεποίθηση και με το γκολ-φάουλ του Σπανούλη στο 29’ πήραν ξανά το προβάδισμα στο σκορ (54-53) μετά από 13 λεπτά.
Η τριάδα που δημιούργησε ο «Kill-Bill» με τους Γκόρντον και Χαλπερίν στην περιφέρεια έδωσε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να πιέσει αρκετά στην άμυνα και να βρει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό για το 58-56 που έκλεισε το ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο, δεν πτοήθηκε και με το δίδυμο των Διαμαντίδη, Νίκολας στα γκαρντ έκοψε το ρυθμό των «ερυθρολεύκων» και έτρεξε σερί 7-0 για το 58-63 (32’). Η είσοδος του Τεόντοσιτς στο παιχνίδι αποτέλεσε… βούτυρο στο ψωμί των «πρασίνων», καθώς έκανε κακές επιλογές στην επίθεση και τον στόχευαν στην άμυνα.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε το προβάδισμα του στο +5 (61-66, 35) με τρίποντο του Διαμαντίδη, όταν πια μπήκε στη θέση του Σέρβου γκαρντ ο Γκόρντον για να αλλάξει και πάλι το παιχνίδι υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Αμερικάνος πίεσε στην άμυνα, απελευθέρωσε τον Σπανούλη και ήταν ο κινητήριος μοχλός των Πειραιωτών για το 11-0 σερί που τους έφερε στο +6 (72-66, 38), ενώ είχε δίπλα τους Πρίντεζη και Πελεκάνο που αναδείχθηκαν σε παίκτες-κλειδιά προερχόμενοι από τα βάθη του πάγκου.

Οι φιλοξενούμενοι υπέστησαν ανάλογη καθίζηση με αυτή που έπαθε ο Ολυμπιακός στην τελευταία περίοδο στο ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας μόλις ένα τρίποντο σε διάστημα έξι λεπτών μέχρι τις 2/2 βολές του Μπατίστ για το 72-68 του 38’ σταματώντας ένα συνολικό «ερυθρόλευκο» σερί 14-3.

Το τρίποντο του Πρίντεζη για το 75-68 ένα λεπτό πριν το τέλος, έδωσε πρόωρο τέλος στο ματς που ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό νικητή με 76-68. Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 2-1 τη σειρά και έδωσαν ραντεβού με τον Παναθηναϊκό για το βράδυ (22:00, ΝΕΤ) της Κυριακής στο ΟΑΚΑ στο τέταρτο παιχνίδι της τελικής σειράς.
http://www.gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top