Περίπου ένα στα πέντε παιδιά αναμένεται να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών του Δήμου Αθηναίων...

σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα από τις 6.807 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί μπορούν να ικανοποιηθούν 5402, όση είναι δηλαδή η δυναμικότητα των 87 παιδικών σταθμών του δήμου. Μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται σε Σεπόλια, Κάτω Πατήσια και Πλατεία Αττικής όπου πάνω από τους τρεις αιτούντες αναμένεται να μείνουν εκτός (1.420 οι αιτήσεις - 918 οι διαθέσιμες θέσεις).

Μάλιστα, λόγω του ότι περίπου το 1/3 των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς είναι συμβασιούχο οι οποίοι εξακολουθούν να απασχολούνται με δικαστικές αποφάσεις που θα επανακριθούν τον προσεχή Δεκέμβριο, το πρόβλημα είναι πολύ πιθανόν να γίνει ακόμη μεγαλύτερο στο μέσο της χρονιάς.

Για το λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συμβασιούχοι που θα απασχοληθούν στο μέλλον και στους παιδικούς σταθμούς να προσλαμβάνονται με ευρωπαϊκά προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του υπουργείου Εργασίας, να υπάγονται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και προσφέρουν την εργασία τους με 5μηνες συμβάσεις σε κοινωνικές δομές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με το τρόπο αυτό εκτιμάται ότι δεν θα δημιουργηθεί νέα γενιά συμβασιούχων αφού δε θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις να διεκδικήσουν μονιμότητα.

http://www.aftodioikisi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top