Σύμφωνα με την εταιρία δημοσκοπήσεων Nielsen Co, οι χρήστες του iPad και των tablets γενικότερα, προτιμούν να χρησιμοποιούν τις φορητές συσκευές στο κρεβάτι, παρά στο μπάνιο...



Η συγκεκριμένη εταιρία χρησιμοποίησε ένα δείγμα 12.000 αμερικανών χρηστών tablet, smartphone και e-reader, τους οποίους και ρώτησε πως ακριβώς χρησιμοποιούν τις φορητές συσκευές τους. Παράλληλα, η έρευνα ρώτησε τους χρήστες σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν το gadget τους, παράλληλα με κάποια άλλη δραστηριότητα (π.χ. όταν βλέπουν τηλεόραση, στο κρεβάτι, όταν βγαίνουν έξω με φίλους, στην αναμονή σε κάποιο γιατρό και στο μπάνιο).

Οι χρήστες απάντησαν ότι ξοδεύουν το 3-4% του χρόνου της ενασχόλησής τους με τις συσκευές, στο μπάνιο. Συγκριτικά, το 21% των χρηστών tablets, το χρησιμοποιούν ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, ενώ το 11% της χρήσης smartphones, γίνεται επίσης “στο στρώμα”.

Αντίστοιχα, το 61% των χρηστών e-readers θεωρούν την πλέον κατάλληλη στιγμή για να διαβάσουν, λίγο πριν κοιμηθούν, ενώ το 37% διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία στο κρεβάτι.

Το δημοφιλέστερο μέρος χρήσης των tablets, πάντως, είναι μπροστά από την τηλεόραση, σε ποσοστό 70%.

Ποια είναι όμως η λιγότερο δημοφιλής “κατάσταση” για να χρησιμοποιήσετε το gadget σας; Οι χρήστες των tablets ισχυρίστηκαν ότι χρησιμοποιούν λιγότερο τις συσκευές όταν μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ οι χρήστες smartphones, όταν βρίσκονται σε μάθημα ή σε κάποια συνάντηση. Αντίστοιχα, οι χρήστες e-readers, υποστήριξαν ότι σε ποσοστό 9% αφήνουν τις συσκευές αυτές σπίτι, όταν βγαίνουν για ψώνια.



techout.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top