Σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας, SANS Internet Storm Center, ένας μεγάλος αριθμός εικόνων από το "Google Images" έχει μολυνθεί με κακόβουλο λογισμικό το οποίο οδηγεί τους χρήστες σε σελίδες που προσπαθούν να πουλήσουν ψεύτικα προγράμματα anti-virus.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν φωτογραφίες από διάφορες ιστοσελίδες, έτσι ώστε να μοιάζουν νόμιμες. Επιπλεόν, ακολουθούν τους όρους αναζήτησης του Google, γεγονός που επίσης κάνει τις φωτογρσφίες να μη μοιάζουνύποπτες.

Η SANS εικάζει ότι υπάρχουν πάνω από 5.000 ιστοσελίδες που έχουν κολλήσει αυτό το είδος ιού, με το Google να δίνει σε αυτές μισό εκατομμύριο επισκέψεις κάθε μέρα.

Όσον αφορά τα μέτρα που πρέπει να πάρετε; Λύσεις υπάρχουν. 
Το NoScript για Firefox παρέχει την καλύτερη προστασία που μπορείτε να έχετε. Σας επιτρέπει να διαλέξετε ποιες ιστοσελίδες μπορούν να τρέξουν ενεργό περιεχόμενο, και επίσης σας δίνει περισσότερο έλεγχο στο τι είδους πληροφορίες μεταφέρονται στον browser σας. Δεν υπάρχει παρόμοιο addon στο Safari, αλλά στο Google Chrome μπορείτε να βρείτε το Not Scripts το οποίο είναι παρόμοιο αλλά ομολογουμένως όχι τόσο αποτελεσματικό.
 
http://www.gugoo.gr/2011/05/google_07.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top