Ο θάνατος (τουλάχιστον έτσι μας έχουν πληροφορήσει τα ΜΜΕ) του μεγαλύτερου καταζητούμενου του FBI είναι γεγονός. Παρόλ' αυτά ο παγκόσμιας φήμης τρομοκράτης συνεχίζει να τρομοκρατεί τον κόσμο, μέσω του Facebook αυτή τη φορά.
Οι χάκερς χρησιμοποιούν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν ως έναν τρόπο για να διαδώσουν ιούς στους υπολογιστές των χρηστών του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Η συγκεκριμένη απάτη έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερις ημέρες αλλά συνεχίζει να εξαπλώνεται γρήγορα.

Ο "ιός" εμφανίζεται στο wall του χρήστη και λέει "κάντε κλικ εδώ για να δείτε την πραγματική φωτογραφία". Μόλις ο χρήστης κάνει κλικ στο σύνδεσμο, θαμεταφερθεί σε μια σελίδα YouTube, όπου θα του ζητηθεί να "κατεβάσει" το Flash Player. Φυσικά μόνο το Flash Player δε θα κατεβάσει, καθώς το download του ιού θα έχει ξεκινήσει.


Και τι θα κερδίσουν οι χάκερς και δημιουργοί του ιού του Μπιν Λάντεν; Μπορούν να κλέψουν προσωπικά σας στοιχεία. Αν έχετε κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς πιστωτικώνκαρτών και άλλες σημαντικές πληροφορίες αποθηκευμένους στον υπολογιστή σας, τότε θα πρέπει να ανησυχείτε. Αν φυσικά έχετε πέσει στη διαδικτυακή παγίδα του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Tρόποι για να κρατήσετε τον υπολογιστή σας ασφαλή, υπάρχουν πολλοί, αλλά κανένας δεν είναι 100% αξιόπιστος. Η καλύτερη μέθοδος είναι η ενημέρωση και η γνώση, ώστε να μην κάνετε κλικ πάνω στον τρομοκράτη. Από θέμα λογισμικού, εμείς σα Gugoo.gr σας προτείνουμε το Avast, είναι και δωρεάν. 



http://www.gugoo.gr/2011/05/facebook_07.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε ότι διαβάζετε και βοηθήστε το κουνάβι να μάθει περισσότερα για το τι προτιμάτε να διαβάζετε!

 
Top